Најновије

ВУЧИЋ О МАЛОМ ШЕНГЕНУ: Без ПЦР тестова у Северну Македонију и Албанију, радимо на договору! Ја ћу прећи само с личном картом

Председник Републике Србије Александар Вучић учествовао је данас, са председником Владе Републике Албаније @ediramaal и председником Владе Републике Северне Македоније @zoranzaev, путем видео-линка на конференцији Мали Шенген, речи су којима се огласио на званичном Инстаграму Будућност Србије. 

Еди Рама, Александар Вучићм и Зоран Заев. (Фото: predsednik.rs)

Он је у обраћању уживо на потоњој конференцији рекао да се ради на договору министара здравља да се у Северну Македонију и Албанију улази без ПЦР тестова.

- Постигнути су договори о три важне тачке - радне дозволе, помоћ у случају свих елементарних непогода и ванредних ситуација и бржи царински рад да нам камиони не стоје на прелазима - рекао је Вучић. 

Од 10. новембра без ПЦР између Србије, Албаније и СМ

Вучић је пренео данас да је на видео састанку о "Малом Шенгену" са премијерима Албаније Едијем Рамом и Северне Македоније Зораном Заевим донето неколико важних одлука које ће се примењивати од 10. новембра.

Оно што је сигурно, од тада ће грађани три земље моћи из једне у другу државу да путују без ПЦР теста.

"Имали смо дуг састанак са Рамом и Заевим и мислим да је било важно што смо донели неколико битних одлука, које ће се примењивати најкасније од 10. новембра. До тада моћи ће сигурно без ПЦР теста да се иде Албнанију и Северну Македонију, или одатле у Србију", рекао је Вучић.

Он је додао да ће министри здравља да формулишу договоре наредних дана о томе како једни другима да помогнемо, да ми можемо да примимо пацијенте из Скопља и Тиране, да они могу да приме наше људе који се нађу на њиховим територијама, како да се регулишу трошкови.

"Да видимо како да једни другима помогнемо око вакцина, да се негде појавимо заједно у набавци вакцина", рекао је Вучић и додао да је то била само једна тачка састанка, која се тиче ковида 19.

Исламисти протестују против Макрона! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА