Најновије

МИХАЈЛОВИЋ УДАЉИЛА БАЈАТОВИЋА: Инцидент на састанку са директорима јавних предузећа

Министарка енергетике Зорана Михајловић одржала је састанак са директорима јавних предузећа из овог ресора на којем је представила свој тим у Министарству и принципе рада у будућем периоду. Са састанка је удаљен директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.

Душан Бајатовић (Фото: Јутјуб)

Како је саопштено из Министаства рударства и енергетике, Душан Бајатовић је удаљен са састанка због непоштовања институције Владе Србије.

Зорана Михајловић је навела да је то први у низу састанака које ће имати, јер је у питању стратешки важан сектор за државу.

"Нема већег потенцијала од овог сектора, учинићу све да буде водећи. Шест година сам радила у другом министарству, желим да се упознамо и да видите како ће изгледати наш будући рад. Циљ је да променимо неке односе, да као Министарство помогнемо и да будемо подршка свакоме од вас. 'Електромрежа Србије' је добар пример како може да се ради", поручила је Михајловићева.

Потпредседница Владе истакла је да ће бити промена у раду, те да очекује да се ради боље и ефикасније.

"Желим да вам поручим да како се радило до сада, тако неће моћи. Ово Министарство је место за консултације и договоре о свим пројектима и активностима. Мора да се ради брже и ефикасније, посебно у вођењу пројеката, да се зна ред, што сам са својим тимом показала и у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Надам се да сте свесни да сте на одговорним позицијама и очекујем да се одговорно и понашате", рекла је Михајловићева.

Састанку су присустовали директори "Електропривреде Србије" Милорад Грчић, ОДС "ЕПС Дистрибуција" Бојан Атлагић, "Електромреже Србије" Јелена Матејић, "Транснафте" Богдан Кузмановић, ЈП ПЕУ Ресавица Марко Вуковић и у име РТБ Бор Ђен Симинг, генерални директор кинеске компаније "Зиђин".

Директор "Транспортгаса" Стеван Дукић није се одазвао састанку због чега ће бити позван на одговорност.

О нелегалности кризног штаба прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА