Најновије

МОСКВА ЈЕРЕВАНУ: Пружићемо помоћ само под једним условом

Москва ће пружити Јеревану сву неопходну помоћ ако се сукоби пренесу директно на територију Јерменије, саопштило је Министарства спољних послова Русије.

Пашињан и Путин (Фото: Сајт премијера Јерменије)

Русија привржена савезничким обавезама које има према Јерменији, укључујући и оне које проистичу из Споразума о пријатељству, сарадњи и узајамној помоћи из 1997. године.

"У складу с тим Споразумом, Русија ће пружити Јеревану сву неопходну помоћ, ако се сукоби пренесу директно на територију Јерменије", наводи се у саопштењу руског министарства спољних послова.

Москва позива све стране сукоба у Нагорно-Карабаху на хитан прекид ватре, смањење напетости и повратак суштинским преговорима како би се постигло мирно решење ситуације засновано на основним принципима у оквиру споразума који су постигла министарства спољних послова Русије, Азербејџана и Јерменије у Москви 10. октобра.

Премијер Јерменије Никол Пашинијан претходно се обратио председнику Русије Владимиру Путину с молбом да покрене консултације да би се размотрило како Русија може да пружи помоћ Јерменији у пољу безбедности.

Зашто руски добровољци не иду у Нагорно-Карабах, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА