Најновије

ТАЧИ И ДАЉЕ ТРГУЈЕ ЉУДСКИМ ОРГАНИМА?! Шиптарски медији објавили шокантне информације

Такозвани председник лажне државе Косово Хашим Тачи, бивши вођа терористичке ОВК који је и пред Судом у Хагу оптужен за ратне злочине над Србима, наставио је да тргује људским органима све до данас!

Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Ово тврде приштински медији, објављујући да су у претходне три године на Косову и Метохији нестале најмање 604 особе, а истрага сумња да је велики број људи отет због трговине органима! Према тим подацима, само у првих осам месеци ове године пријављен је нестанак 112 особа. Полиција као вероватне разлоге нестанка наводи проституцију, али и трговину органима, које спроводе организоване криминалне групе.

Мафија процветала

Медији у Приштини преносе да је ове године највећи број пријављених нестанака у Приштини (40), а затим следе Пећ (23), Гњилане (16), Ђаковица (14), Призрен (13) и Јужна Косовска Митровица (6). Интересантно је то да у овим градовима готово да више и нема Срба, па стручњаци оцењују да шиптарска мафија сада тргује органима Албанаца! Према полицијским извештајима, прошле године забележене су чак 252 пријаве нестанка људи, док је 2018. било 240 нестанака.

Коментаришући ове наводе, бивши потпуковник Контраобавештајне службе (КОС) Љубан Каран каже да је сумња приштинских медија сасвим оправдана.

- Верујем да се трговина људским органима на Косову и Метохији наставила све до данас. Приштински медији то истражују зато што жртве очигледно више нису само Срби, већ то у последње време постају и Албанци. За толики број несталих особа у тако кратком временском периоду нема другог логичног објашњења. Уосталом, нема овде ничега чудног, јер су организатори овог језивог "бизниса" и даље на слободи и имају идеалан амбијент за своје прљаве послове. Овде није реч само о заради, него о очувању тржишта људских органа које је негде на Западу и мери се стотинама милиона евра на годишњем нивоу. Наравно да се све то мора зауставити хапшењима људи за које још чекамо подизање оптужница, а који су нам свима по злу јако добро познати - наглашава Каран.

Битна им је зарада

Генерал у пензији Божидар Делић каже да Шиптари сада морају да отимају своје сународнике, јер су већину Срба већ поубијали и протерали из покрајине.

- Срба на Косову и Метохији све је мање, а сада још и живе у енклавама. На другој страни, Шиптари су опустошени, немају новца и једва спајају крај са крајем, због чега лакше наседају на свакакве понуде за лажне послове. Иначе, Шиптарима ништа не значи то што су њихови у питању, њима је само важно на чему се може зарадити. Наравно, увек прво страда сиротиња. Томе се мора стати на пут - апелује Делић.

Тачи хоће да затвори Суд за ОВК!

Тужилац Суда за ОВК Џек Смит упозорио је да амандмани на "устав Косова" које је предложио "председник Косова" Хашим Тачи представљају покушај да се "оконча или на други начин обезвреди" деловање тог суда.

- Амандмани су део шире стратегије за поткопавање суда, у светлу чињенице да је против Тачија пре шест месеци поднет предлог оптужнице због ратних злочина и злочина против човечности на Косову. Јасно је из јавних изјава самог Тачија да је основна намера предложених амандмана покушај да се оконча или на други начин обезвреди деловање суда и тужилаштва, што је у супротности са међународним обавезама Косова - упозорава Смит.

Ми се не наоружавамо да би неког напали, већ да нас не би неко напао. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА