Најновије

ЈЕРМЕНИЈА ГРАНАТИРАЛА АЗЕРБЕЈЏАНСКИ ГРАД: Вриска и бежанија на улицама (ВИДЕО)

Азербејџан је данас саопштио да су јерменске оружане снаге гранатирале град Ганџа у новој ескалацији сукоба на јужном Кавказу.

Нагорно-Карабах (Фото: РИА Новости)

Јерменија је одбацила тврдње да је гађала у правцу Азербејџана, али лидер Нагорно-Карабаха, етничке јерменске енклаве у Азербејџану, рекао је да су његове снаге уништиле војну ваздухопловну базу која се налази у Ганџи.

- Сталне војне јединице смештене у великим градовима Азербејџана од сада постају циљеви одбрамбене војске - рекао је лидер Карабаха Арајик Харутјуњан.

Појавили су се и снимци гранатирања Ганџе, где се види како цивили уз вриску беже у склоништа.

Азербејџанско Министарство одбране саопштило је да су градови Тертер и Хорадиз у близини границе са Нагорно-Карабахом мета снажног гранатирања, док је војска отцепљеног региона рекла да је њен главни град Степанакерт мета напада.

Сукоби су избили пре седам дана и тренутно је најгора ситуација од деведесетих година прошлог века када је у насиљу убијено око 30.000 људи.

Постоји опасност да и регионалне силе као што су Русија и Турска буду увучене у сукоб, као и да дође до прекида енергетског снабдевања преко јужног Кавказа, где цевоводи азербејџанску нафту и гас доводе на светска тржишта.

Председник Азербејџана Илхам Алијев рекао је синоћ да су снаге те земље преузеле контролу над седам села у региону Нагорно-Карабаха, наводи ТАСС.

Алијев је рекао раније да су снаге Азербејџана заузеле село Мадагиз које ће сада бити преименовано у Суковусан.

Шта се десило председнику Арцаха на првој линији фронта, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА