Најновије

ОДЛУКА КОЈА ЋЕ ЗНАТНО ИЗМЕНИТИ ОДНОС СНАГА! Азербејџан је сигуран: Русија улази у рат!

Председник Азербејџана Илхам Алијев уверен је да Јерменија настоји да увуче Русију у конфликт у Нагорно-Карабаху. Како каже, позиција Русије по питању најновијих догађаја у том региону је одговорна.

Руска војска (Фото: mil.ru)

„У овом моменту сарадња с Русијом у бројним областима је на веома високом нивоу. Односимо се једни према другима као према стратешком партнеру, што је поткрепљено и потписаним документима. У конкретном случају Русија се понаша као велика и одговорна земља. Из Русије стижу позитивна саопштења и уздржане изјаве“, рекао је Алијев у интервјуу за турску ТВ „Абер“.

Јерменија, како је навео, отвара ватру на локације у Азербејџану са своје територије да би Азербејџан узвратио ватром на територију Јерменије и да би Јереван онда затражио помоћ ОДКБ, конкретно од Русије.

Ситуација у Нагорно-Карабаху

Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Лидери Русије, Сједињених Америчких Држава и Француске позвали су Јереван и Азербејџан да хитно прекину сукобе и започну преговоре без предуслова.

Шта је стигло из Москве у Јерменију, сазнајте ОВДЕ!

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА