Најновије

ШИПТАРИ КИЧМА ВОЈСКЕ ЏИХАДА: У Карабаху дејствује терористичка бригада са Косова и Метохије

У Нагорно-Карабаху је до сада погинуло најмање 93 терориста из Сирије, а међу њима и 22 припадника Левант Фронта, који представља део дезинтегрисаног Ал Нусра Фронта у коме је један од истакнутијих терориста био и Лавдрим Мухаџери из Качаника из окупиране српске покрајине КиМ.

Шиптари (Фото: јутјуб)

Како наводи Дарко Обрадовић, генерални секретар Института за националну и међународну безбедност из Београда, „вест о учешћу разних паравојних милиција у сукобу између Азербејџана и Јерменије никога не треба да чуди“.

– Цео сукоб добија на динамици дугорочног прокси сукоба (преко посредника) у који и Иран може укључити своје проксије. Врло је вероватно да су Албанци који су учествовали у формацијама Исламске државе, када је дошло до мешања линија фронта, у том метежу прешли са својим бригадама у састав јединица Сиријске ослободилачке војске, чији су припадници према одређеним информацијама увелико распоређени у зоне сукоба на Кавказу. Сматрам да треба учинити све да грађани са Балкана не учествују у сукобима на светским жариштима, а још је опасније уколико су у саставу терористичких формација – наводи Обрадовић и додаје:

– Могли смо видети какав пакао су преживеле жене са Косова и Метохије које су са својим мужевима завршиле у Сирији и колико су биле срећне када су се вратиле на Косово. Тероризам је глобалан изазов у чијем супротстављању је потребно здружено одговорити.

Да ли Русија улази у рат на страни Јерменије, сазнајте ОВДЕ!

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА