Најновије

СУКОБ НЕМАЧКЕ ВЛАДЕ И ЛЕКАРА ЗБОГ РУСИЈЕ! Желе да окриве Москву за тровање Наваљног

Немачка влада саопштила је данас да је потврђено да је Алексеј Наваљни био жртва напада хемијским нервним отровом из новичок групе.

Алексеј Наваљни (Фото: РИА)

Портпарол немачке владе Штефен Зајберт саопштио је да је влада замолила Организацију за забрањено хемијско наоружање за техничку помоћ у анализи узорака Наваљног, и да су данас стигли резултати анализе из две референтне лабораторије.

Резултати се слажу са резултатима које су већ урадиле специјалне лабораторије у Немачкој, Француској и Шведској. Тиме је поново, јасно доказано, да је Наваљни био жртва напада хемијским нервним борбеним средством новичок групе. Та супстанца од стране Организације за забрану хемијског наоружања до сада није званично уврштена у њихову листу - објаснио је Зајбер, а преноси Тањуг.

Влада тренутно анализира детаљан стручни извештај анализе, а код планираног прослеђивања или објаве кључну улогу имаће процена ризика пролиферације.

Не сме знање о опасној супстанци доспети у погрешне руке, подвукао је он. Немачка влада поновила је захтев Русији да се изјасни о овим догађајима.

Свака употреба хемијског наоружања представља значајни преступ који не сме остати без последица, поручио је Зајберт.

Ни немачки лекари нису нашли новичок?
Са друге стране, руски шеф дипломатије Сергеј Лавров казао је да чак ни немачки доктори, који су лечили Наваљног у болници у Берлину, нису пронашли смртосну супстанцу новичок.

Лавров је још једном поновио став званичног Кремља да Русија жели да сазна шта се десило са Наваљним.

Подсећања ради, до инцидента је дошло 20. августа, када је руском опозиционару позлило током лета из Томска за Москву. Пошто му је стање било лоше, авион је ванредно слетео у град Омск где је хитно пребачен у тамошњу болницу. Његове присталице су и тада сматрале да је отрован, а 22. августа он је превен у клинику Шарите у Берлину, где је био лечен.

Званични Берлину у неколико наврата окривио је Русију да је отровала Наваљног новичоком, а Кремљ је то демантовао, истакавши да за то нема доказа.

Наваљни оптужио Путина да га трује, Кремљ му није остао дужан: У све умешали и ЦИА

Руски опозиционар казао је у интервјуу за "Дер Спиегел" да руски председник Владимир Путин стоји иза напада на њега. Кремљ је демантовао на ове наводе, истакавши да постоје информације да Наваљни сарађује са ЦИА.

Поруку Асада целом свету прочитајте ОВДЕ!

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА