Најновије

ПРОТЕСТНА НОТА АЛБАНИЈИ! Имплицира се уједињење Албаније и српске покрајине Косова и Метохије

Министарство спољних послова позвало је данас амбасадора Албаније у Србији Иљира Бочку, ради уручивања ноте у којој је изражен најоштрији протест поводом изјава датих током заједничке седнице влада Албаније и тзв. Косова, 2. октобра у Тирани, а пре свега оних која се тиче укидања границе између Албаније и Косова и Метохије.

Албанија (Фото: Јутјуб)

„Такве изјаве које имплицирају уједињење Албаније и српске покрајине Косова и Метохије и стварање Велике Албаније, представљају оправдан разлог за забинутост, како Републике Србије, тако и осталих држава региона опредељених за очување стабилности и интензивирање сарадње у региону”, саопштио је МСП, јавља Танјуг.

У ноти, наводи се, указано је и на свакодневне напоре које највиши званичници Србије улажу у циљу развијања билатералних политичких и свих других односа са суседним земљама и приближавању ставова о којима не постоји сагласност и, у том смислу, изражено очекивање да ће се и највиши званичници Албаније, убудуће уздржавати од давања изјава које нарушавају билатералне односе Србије и Албаније и могу дестабилизовати регион.

Поводом навода из појединих медија о уручивању протестне ноте албанског Министарства спољних послова дипломатским представницима Србије у Албанији, Министарство спољних послова Србије саопштава да је привремени отправник послова Амбасаде Србије у Тирани позван у албанско Министарство спољних послова 6. октобра ради уручивања протестне ноте, али је он одбио да прими ноту због неприхватљивих ставова изнетих у њој.

Да ли је Србија пред суспензијом преговора са ЕУ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА