Најновије

БЕСНИ РАТ У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Азери гранатирали Степанакерт, град без струје (ФОТО/ВИДЕО)

У Степанакерту, престоници Нагорно-Карабаха, ноћас су се чуле експлозије око 30 ракета, а јерменски званичници за напад оптужују војску Азербејџана. У нападима је делимично оштећена инфраструктура тако да делови града немају струју. У граду се константно чују и сирене за упозорење, преноси Тасс.

Степанакерт (Фото: Јутјуб)

У међувремену, огласио се премијер Јерменије Никол Пашињан који је рекао да питање Нагорно-Карабаха не може да се реши насиљем и позвао међународну заједницу да призна независност тог региона у саставу Азербејџана са већинским јерменским становништвом.

Истовремено, председник Азербејџана Илхам Алијев каже да примирје у Нагорно-Карабаху где већ 11 дана трају сукоби, не може бити унилатерално.

Пашињан и Алијев су дали одвојене интервјуе за Јуроњуз у којима су изнели међусобне оптужбе о томе ко је одговоран за ескалацију сукоба. "Примирје не може да се постигне једнострано. То треба да буде билатерална одлука. Поред тога, треба и да се примени на терену", рекао је Алијев.

Према његовим тврдњама, Јерменија је напала њихове војне позиције, инфраструктуру и цивиле, преноси Тасс. Са друге стране, јерменски лидер каже да позиција Јеревана остаје иста. "Питање Карабаха не може да се реши насиљем. Ниједно решење не може да се постигне насиљем", рекао је он.

Пашињан је додао да међународна заједница треба да призна независност непризнате Републике Нагорно-Карабах ако жели да заустави хуманитарну катастрофу у региону.

Руси шокирали Британце у Црном мору! Нису их отерали јер имају много опасније намере. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА