Најновије

КИНЕСКИ ЕКСПЕРТИ: Руси шокирали Британце у Црном мору! Нису их отерали јер имају много опасније намере

Новинари кинеског издања Соху скренули су пажњу на реакцију, која није сасвим уобичајена за Русију, на улазак у Црно море ратног брода НАТО-а.

Руска морнарица (Фото: mil.ru)

Снаге Северноатлантског савеза недавно су постале веома активне у близини руских граница. У арктичком и црноморском региону могу се редовно посматрати кретања ратних бродова или летови извиђачких авиона.

Американци су по правилу најревноснији, али њихови савезници с времена на време подсете на себе. Пре неки дан британска морнарица се приближила границама Русије.

“Британски разарач Тип 45 неочекивано је упао у Црно море. Морнаричке и ваздушне снаге руске Црноморске флоте одмах су послате да посматрају његове маневре”, каже у чланку Соху.

Анализирајући тему сукоба Русије и Запада, кинески стручњаци су приметили да  Сједињене Државе и њихови савезници у НАТО-у нису ограничени само на приближавање руским обалама.

Према Криму често шаљу извиђачке авионе и бомбардере који су суочени са задатком „сондирања“ руских противваздушно-одбрамбених система.

С тим у вези, службеници Руске Федерације морају брзо да одговоре на долазећу претњу и приморају противнике да брзо напусте „двориште“, пишу Кинези.

Међутим, у случају типа 45, Москва је предузела нестандардни корак. Није демонстрирала своју моћ и приморала британски разарач у бег.

Уместо тога, руска војска се ограничила само на посматрање брода Краљевске морнарице.

Према ауторима чланка, предузимањем таквог корака Русија је показала да је спремна да се окрене разним опцијама за одвраћање потенцијалног противника.

Аналитичари сматрају да су Руси прешли на стратегију без упозорења и да чекају грешку НАТО припадница д аим потопе бродове.

Дакле, Руси се неће бавити превентивом већ ратном одбрамбеном тактиком и потапањем непријатељских бродова. Чим непријатељски бродови уђу на руску територију биће потопљени одмах после упозорења.

Азербејџан врбује учеснике рата у Донбасу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА