Најновије

НЕВИЂЕНО КРВОПРОЛИЋЕ! Непријатељ кренуо у бруталну офанзиву! Војска одмах реаговала!

Раније ове недеље, Исламска држава (ИД) покренула је изненадне нападе дуж Хамине југоисточне осе са суседниом покрајином Хомс, убивши и ранивши неколико војника Сиријске арапске војске (САА) који су били присутни у том подручју.

Џихадисти ИД. (Фото: Јутјуб)

Према теренском извору у покрајини Хама, Исламска држава, која је последња два месеца провела циљајући нова подручја у централној Сирији, покренула је низ напада на контролне пунктове Сиријске арапске војске унутар округа Ал Сан.

Као резултат ових напада, терористичка група успела је да заузме неке контролне пунктове и опрему пре него што је команда Сиријске арапске војске послала појачање у округ Ал Сан и почела да користи своје ваздухопловство за гађање положаја Исламске државе.

У четвртак су сиријске и руске ваздухопловне снаге извеле бројне ваздушне нападе на централни регион земље, погодивши неколико терористичких скровишта унутар регије Бадија Ал Шам.

Откако су изгубиле своје фактичке престонице у Ираку и Сирији, Исламска држава се ослањала на њихове спаваће ћелије у обе земље, док изводе периодичне нападе да би направиле пустош против дотичних влада.

Асад спремио паклени план против окупатора Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА