Најновије

РУСИ ОЈАЧАВАЈУ СВОЈУ ВОЈНУ БАЗУ У СИРИЈИ: Стигли системи ПВО С-400 и "Панцир"

Руска војска је своју базу у западној Сирији, у којој је већ смештен ПВО систем великог домета С-400, додатно ојачала Панцирима и новим радарима.

С-400. (Фото: Јутјуб)

Нови сателитски снимци објављени данас открили су нам да је база, која се налази недалеко од древне тврђаве Масијаф на западу Хаме ојачана са најмање три система кратког домета Панцир С1.

Управо "Панцир С1" чини окосницу одбране руских постројења у Сирији, пре свега ваздухопловне базе Хмејмим и војне луке Тартус. Систем се показао врло ефикасним против наоружаних беспилотних летелица и малих пројектила, попут ракета Град.

На истим снимцима је могуће приметити још једно појачање - 48ЈА6 Подлет К1, 3Д радар који има домет од 200 до 300 километара.

Поред руске базе налази се и сиријски положаји, у којима је распоређена батерија система С-300 ПМУ-2 и Панцира С1.

Сиријска база ПВО у којој се налази С-300-ПМУ-2 налази се одмах поред руске базе. База је такође заштићена системом Панцир-С1.

Велика ПВО база у Масијафу покрива читаву сиријску обалу, као и делове централних и северозападних региона земље. Такође, С-400 који се налази у бази може да обара и циљеве који лете изнад Либана.

Занимљиво је да се руска база налази недалеко од тврђаве Масијаф. Историјско здање је било главно седиште мистериозног шиитског религијског реда Хашашина, који су поред уживања у хашишу познати по атентатима на крсташке вође.

Северна Кореја има ново, страшно оружје! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА