Најновије

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА НА ГРАНИЦИ! Покренут жесток напад са само једним циљем!

Командант 210. дивизије израелске војске, бригадни генерал Роман Гофман, изјавио је да су његове снаге током протеклих недеља извршиле неколико рација против сиријских утврђења на контактној линији на сиријским Голанским висоравнима.

Израелска војска. (Фото: iaf.org.il)

Гофман је у интервјуу за руску новинску агенцију Тасс у петак рекао:

„Током протеклих недеља извели смо неколико операција против сиријских утврђења која су успостављена директно на граничној линији и делимично на нашим земљама.“

Наставио је: „Из тог разлога смо их напали, извели смо операције, а војници који су напали ове тачке су их дигли у ваздух и одмах се вратили на своје положаје и нису остали тамо након рација.“

Гофман је истакао да је операција изведена у две фазе, јер је једна тачка уништена током прве, а две друге у другој, нагласивши да су се рације „одвијале без директних борбених сукоба“.

Командант 210. дивизије изјавио је да „Израел тренутно не види никакву претњу од Сирије као државе“, али се плаши да појача концентрацију бораца Хезболаха на северној страни Голанске висоравни.

Рекао је, „Највећа претња коју видим када гледам сиријске границе је успостављање линије фронта од стране Ирана и Хезболаха на југу Сирије испред Израела. Ово је најважнија претња. Не видимо претњу у Сиријцима и Сирији, јер она представља земљу која мора да ради на обнови себе “.

Од рата 1967. године Израел је заузео око две трећине Голанске висоравни, за коју релевантне међународне резолуције сматрају сиријску територију, а израелска влада је 1981. године усвојила закон којим се намеће суверенитет над регионом, а који одбацују све државе региона. свет осим Сједињених Држава.

Овако aмерички медији пишу о пакленој руској фрегати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА