Најновије

ТАТА НА ЧЕЛУ ПЕНТАГОНА: Тврдио да је Обама терориста, па постављен на највиши положај у војсци

Ентони Тата, контроверзни пензионисани амерички генерал именован је на највиши политички положај у Пентагону, преузевши дужност од Џејмса Андерсона, који је поднео оставку у уторак.

Пентагон (Фото: Јутјуб)

Тата је био номинован за америчког подсекретара одбране за политику протеклог лета, али је номинација повучена.

Тата је, како наводи Си-Ен-Ен, дао бројне исламофобне и увредљиве коментаре и промовисао теорије завере.

Након повлачења своје номинације, Тата је именован за "званичника који обавља дужности заменика подсекретара одбране за политику" који је потчињен Џејмсу Андерсону.

Према речима двојице америчких званичника, Андерсон је поднео оставку у уторак, дан након што је председник Доналд Трамп отпустио секретара одбране Марка Еспера.

Еспер је смењен два дана након што је Трампов демократски противник Џо Бајден проглашен за победника на председничким изборима, што још актуелни председник САД одбија да прихвати највивши тужбе и покретања поступалка за поновно бројање гласова у више америчких савезних држава.

Тата се сматра за лојалног Трампу задржавши подршку Беле куће чак и пошто су републиканци у комитету Сената за оружане снаге сигнализирали да нису спремни да подрже његово именовање раније ове године.

Андерсон је био вршилац дужности заменика министра одбране за политику откако је Џона Рода у фебруару отпустила Трампова администрација због неслагања око низа политичких питања.

Обама је терориста, директор ЦИА планирао Трампово убиство

Андерсон је у Пентагону од 2018. године, служио је прво као помоћник секретара одбране за стратегију, планове и могућности, а касније је постао заменик подсекретара за политику.

У неколико твитова из 2018. године Тата је написао да је ислам "најнасилнија религија за коју зна".

Тврдио је да је некадашњи амерички председник Барак Обама био "терористички вођа" који је наштетио САД и "помогао исламским земљама више него било који председник у историји".

Си-Ен-Ен напомиње да је Тата такође више пута ширио бројне теорије завере, укључујући неутемељене тврдње да је директор ЦИА током Обаминог мандата, Џон Бренан покушао да свргне Трампа и чак изврши атентат на њега.

Због тога је летос отказано Татино саслушање у Сенату о номинацији што је натерало Трампа да га постави на положај за није било потребно одобрење горњег дома америчког Конгреса. 

Како је Бајдену одузето 20 електорских гласова, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА