Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА ИХ ЖЕШЋЕ ОЈАДИЛА: Нанет страховит ударац Асадовим смртним непријатељима (ВИДЕО)

Сиријска арапска војска (САА) запленила је ове недеље велику количину оружја које су оставиле милитантне снаге у јужном делу Сирије.

Асад са војском (Фото: САНА)

Према Сиријској арапској новинској агенцији (САНА), Сиријска арапска војска запленила је неколико оружја америчке производње, укључујући пушке и противтенковске ракете (АТГМ).

У видео снимку који је објавила САНА, репортер интервјуише сиријског војног официра, који га води у обилазак складишта оружја.

 

Официр показује извештачу јуришне пушке америчке производње М-16 и ракете БГМ-71 ТОВ, које је Обамина администрација испоручила милитантним групама.

Оружје су сакриле милитантне групе које су или одбиле да предају оружје током њиховог одласка из јужне Сирије или су пристале на договор о помирењу са владом.

У лето 2018. године, милитантне снаге договориле су се о споразуму о помирењу којим ће се окончати непријатељства између владе и побуњеничких трупа на југу Сирије.

 

Међутим, упркос споразуму, непријатељства се настављају широм јужне Сирије, посебно у области Дара, где милитантне групе настављају да нападају сиријску војску.

Да би се борила против ових група, сиријска војска извела је неколико операција чешљања, што је резултирало хапшењем осумњичених или запленом оружја и опреме.

Број заражених корона вирусом у Србији расте, а др Кон открива да ли нас чека ванредно стање. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА