Најновије

ВОЈСКА КРЕНУЛА У ЖЕСТОК НАПАД: Тенкови надиру ка упориштима џихадиста! (ВИДЕО)

Сиријска арапска војска (САА) покренула је безбедносну операцију у источној Дари, због оживљавања активности милитаната у јужном делу земље. Према недавним извештајима са југа, безбедносна операција Сиријске арапске војске циљала је подручје Карака, које се налази дуж административне границе са провинцијом Ал-Свејда.

Сиријска војска. (Фото: Јутјуб)

У извештајима се наводи да сиријска војска чешља локације за које се сумња да крију ц́елије терориста спавача. Ова операција долази само неколико дана након што је известан број обавештајаца из ваздухопловних снага убијен у заседи у близини града Карак.

Иако ниједна група није преузела одговорност за заседу, теренски извор је рекао за Ал-Масдар Неwс да су напад вероватно извеле ц́елије спавачи Слободне сиријске војске (ФСА) или Хајат Тахрир ал-Шама (ХТС).

Истовремено, Сиријска арапска војска је такође покренула рације у округу Ал-Балад у граду Дара, док је трагала за осумњиченим милитантима који су извршили нападе унутар провинције.

Видео испод: Милитанти су пре неколико дана заробили неколико војника сиријске војске на југу Сирије у немирној провинцији Дара, а онда су се похвалили својим "трофејем"

Од Споразума о помирењу лета 2018, јужна Сирија сведочи појачаној активности милитаната кроз присутност ц́елија спавача, посебно у руралним деловима Даре, Ал-Свејде и Ал-Кунеитре.

Огласио се Помпео, Трамп добија други мандат!? Више о томе ОВДЕ.

Извор: AMN

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА