Најновије

ИМАТЕ ПРОБЛЕМ СА ИЗВРШИТЕЉИМА? Ево ко може да вам помогне

Новим Законом о обезбеђењу и извршењу Вучићев режим предвиђа да сви предмети који нису решени у судовима у извршном поступку пређу на извршитеље. Покрет Ослобођење сматра да ће овај потез допринети правној несигурности у Србији и оставити велики број грађана на милост и немилост извршитељима, изјавио је у писаној изјави председник овог покрета Млађан Ђорђевић.

Извршитељи у акцији (Фото: Јутјуб)

„Кључни проблем који пада на плећа људи у том случају је камата, као и огромне таксе које наплаћују извршитељи. Поред тога, многи дужници до данас не знају да су тужени, поготово у споровима са јавним комуналним предузећима. Људи нису криви због тога – а држава их сада кажњава јер се њихови предмети не решавају годинама“, рекао је Ђорђевић.

У пракси, према његовим речима, нечији неплаћени дуг за струју од неколико хиљада динара стар 15 година могао би врло лако да нарасте на 5 хиљада евра, што је износ након кога људима може да буде заплењена и кућа или стан, а да грађани ни не знају да се против њих води поступак.

„Држава је овим потезом оставила велики број људи без ваљане правне заштите. Грађани неће знати где су им предмети – само ће им једног дана закуцати извршитељи на врата. Зато позивамо све грађане да се у што скоријем року јаве у судове по месту пребивалишта и провере да ли се против њих води неки поступак“, истакао је Ђорђевић и додао: „Такође захтевамо да се отпишу камате и да се извршитељске таксе сведу на ниво судских такси, како би се избегло беспотребно кажњавање и даље осиромашивање грађана.“

Према његовим речима, покрет Ослобођење ће изаћи у сусрет свим грађанима који су угрожени због пребацивања предмета код извршитеља. 

„Сви људи који добију решење о извршењу, могу да се јаве нашем покрету, а наша правна служба ће размотрити сваки случај до детаља и покушати да заштити грађане – улагањем приговора, покретањем поступака и тужби и генерално правним саветима. Учинићемо све што можемо да заштитимо грађане од нове пљачке,“ закључио је Ђорђевић.

Како је '’економски'’ тигар завршио на респиратору, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА