Најновије

КАДА ЋЕ РУСИЈА ЧЕСТИТАТИ ПОБЕДНИКУ АМЕРИЧКИХ ИЗБОРА? Лавров изнео став Москве

Русија неће делити лекције САД о њиховом електорском изборном систему, рекао је данас министар спољних послова Сергеј Лавров и навео да ће Русија честитати победнику избора када то буде званично.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

„Што се тиче нашег приступа, рекли смо више пута да поштујемо оно што амерички народ одлучи. Истина, њихов изборни систем је можда највише архаичан од свих у свету”, рекао је Лавров, а пренео ТАСС.

Он је додао да је његова жеља да види Американце да се не брину о својим проблемима и да свака држава има своју традицију.

„Уколико Американци желе да се држе историје, која изврће народ да се изјасни по сопственој вољи, то је њихово право. Ако су срећни око свега и ако је све то тачно, иако делује све даље од савршеног, како онда да их ми саветујемо о било чему? Нека они међу собом рашчисте ствари”, рекао је Лавров, наводи Танјуг.

Русија верује да треба да сачека да се објаве званични резултати пре него што упути честитке новом председнику, додао је Лавров.

„Честитке се обично шаљу чак и пре званичних резултата, али када је ситуација чиста и када нема спора међу странама ко је победио. Тако је било 2016. када је Обама признао Трампову победу. Тада нико није имао никаква питања. Сада, нека питања су остала нерешена, тако да морамо да сачекамо да све буде званично”, казао је руски министар.

Лавров је констатовао да су све честитке упућене Бајдену засноване на пројекцијама Си-Ен-Ен-а, Еи-Би-Си-ја и друштвених мрежа.

„Ако неко има традицију да шаље званичне честитке на основу пројекција медија, ми ту не можемо да помогнемо. Наш приступ је мало другачији”, додао је Лавров.

Како је начелник генералштаба нестао током војне вежбе, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА