Најновије

ЗЕЛЕНСКИ У ПАНИЦИ: Губи подршку у Украјини

Украјински председник Володимир Зеленски суочава се са драстичним падом рејтинга, показало је истраживање које је наручио Међународни републикански институт (ИРИ) и финансирао УСАИД.

Делимично и снажно неодобравање Зеленског порасло је са четири, односно три одсто у априлу на девет и седам одсто у септембру.

Са 82% снажног одобравања, украјинска војска је била далеко популарнија од председника, иако је чак и то било мање са 89% у априлу.

Следећи најпопуларнији политичар у Кијеву био је министар иностраних послова Дмитриј Кулеба, са 30% снажног одобравања, што је пад са 44% у априлу, и 41% делимичним одобравањем, у односу на 32% раније. Међутим, Кулебино комбиновано неодобравање се удвостручило на 16%.

Премијер Денис Шмигал имао је само 10% снажног одобравања и комбиновано неодобравање од 42%. Украјински парламент, Врховна рада, прошао је још горе; само 5% је снажно одобравало њен рад, док је 67% било донекле или снажно неодобравано.

Око 94% Украјинаца и даље верује да ће њихова земља победити у сукобу са Русијом, иако је то мање са 97% у априлу 2022. Само 68% је уверено да ће Кијев успети да поврати сву територију на коју тврди – „границе из 1991.”, односно сви региони који су гласали за прикључење Русији, укључујући Крим и Севастопољ.

Анкету је спровела анкетна агенција Рејтинг, у име ИРИ-јевог Центра за увид у истраживање анкета. Ослањала се на репрезентативни узорак од 2.000 одраслих Украјинаца и финансиран је грантом УСАИД-а. 

КРЕЋЕ ПАКАО: Израел поново упао тенковима у Газу (ВИДЕО)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА