Најновије

Вељовић: Случај Пешчаник ће бити расветљен веома брзо

БEOГРAД - Полициjа jе ангажована на откривању особа коjе су обориле саjт "Пешчаник" и већ ових дана очекуjемо резултате, изjавио jе данас директор полициjе Mилорад Вељовић.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Oн jе новинарима рекао да jе полициjа на путу да откриjе одакле jе извршен напад на таj саjт. Вељовић у овом тренутку ниjе желео да износи детаљниjе информациjе, али jе додао да ће онда када полициjа буде имала све чињенице, то и саопштити jавности. Вељовић jе учествовао на конференциjи посвецћеноj високотехнолошком криминалу и илегалним миграциjама. Према писању медиjа саjт "Пешчаник" нападнут jе у недељу у ДДOС нападу, односно са више хиљада адреса из целог света, коjе су коришћене да би га онеспособиле. Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе jуче да ће држава све такве случаjеве испитати и обелоданити ко стоjи иза њих.
Саjт "Пешчаник" нападнут jе с више хиљада адреса из целог света, коjе су коришћене да би га онеспособиле", пише лист "Данас" позиваjући се на изворе у полициjи.
Према писању тог листа, реч jе о ДДOС нападу, односно о „бот-нет мрежи" у коjоj jедан рацунар контролише заражене рачунаре широм света и коjи по команди истовремено приступаjу jедном саjту и доводе до обарања тог саjта. Извор из полициjе каже за београдски лист "Данас" да jе реч о великом броjу рачунара у оквиру мреже, а да њихови корисници нису ни свесни да се напади врше преко њих.
"Mоже бити и да jе са вашег рачунара извршен напад, а да то ни не знате. Tо ће бити тешко за истрагу“, обjашњава извор "Данаса" из полициjе.
Вељовић jе изjавио данас да полициjа проверава ко jе достављао лажне информациjе премиjеру Србиjе Aлександру Вучићу о тучи у коjоj jе наводно учествовао његов син и да ће полициjа и у том предмету сигурно урадити своj посао. Вељовић jе рекао новинарима да jе у том, као и у другим предметима, нико не може бити заштићен, "нити у полициjи, нити ван полициjе". Oн jе нагласио да jе припадницима полициjе стало да сваки предмет, без обзира ко jе умешан, истражи до краjа, нагласивши да се при томе поступа професионално.
Вељовић jе истакао да jе поносан на полициjу чиjи jе директор, а да поjединци, "коjих има у сваком систему" не могу бити мерило рада нити MУП-а нити полициjе.
Према његовим речима, полициjа нема никакве потребе да "склања у фиоке" било коjе предмете и да jе интерес полициjе, и његов лично, да сваки случаj расветли до краjа. "Ниjедан предмет неће бити склоњен нити од jавности нити од било кога... Зашто би неко то радио", упитао jе Вељовић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА