Најновије

НЕВЕРОВАТНЕ БРОЈКЕ! Објављено колико је Јермена и Азера погинуло у борбама за Карабах (ФОТО)

Званични број припадника јерменске војске који су погинули у борбама у Нагорно-Карабаху између 27. септембра и 10. новембра попео се на 1.383. страдалих војника.

Рат у Нагорно-Карабаху. (Фото: Јутјуб)

Дана 13. новембра, Министарство одбране Јерменије поделило је списак са именима 44 припадника службе који су погинули у борбама. То је вероватно последње ажурирање података.

Иако је Јерменија била транспарентна са објавама људских губитака, Азербејџан до сада није објавио ниједан званични документ о својим људским губицима.

МО Јерменије тврди да је 7.630 припадника азербејџанске службе и сиријских плаћеника које је слала Турска убијено у борбама око Нагорно-Карабаха. Међутим, јерменски "Карабах Рекордс" известио је за само 1.119 потврђених азербејџанских жртава од 28. октобра.

Што се тиче сиријских плаћеника, Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону саопштила је у већини извештаја да је њих 250 убијено у Нагорно-Карабаху.

Битка за Нагорно-Карабах, која је почела азербејџанским нападом 27. септембра, такође је однела животе десетина цивила са обе стране. Најмање 54 Јермена и 91 Азербејџанац је убијен у ракетним нападима, а све је окончано мировним споразумом уз посредовање Русије.

Тачан број људских губитака и на јерменској и на азербејџанској страни у бици за Нагорно-Карабах вероватно ће остати непознат. Обе земље пружају врло мало информација, што је тешко проверити.

Напредњак напао Кризни штаб! Више о томе ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА