Најновије

"СРБИЈА СТОЈИ ИЗА НАС, А И МИ ИЗА СРБИЈЕ!" Додик: Бањалука је после Београда наперспективнији и најбољи српски град

Крајишка лепотица се гради у континуитету. Погледајте само како данас изгледа Бањалука, која је после Београда наперспективнији и најбољи српски град, рекао је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ.

Милорад Додик. (Фото: Курир ТВ)

- Ту је нова Топлана, потом реконструкција УКЦ Републике Српске, па заобилазнице око града. Ово је сада модеран град, метропола са свим елементима за добар живот – нагласио је Додик.

Напоменуо је да је Србија уложила и у Сребреницу око пет милиона евра.

– И то се види на сваком кораку. Сребреница изгледа лепше и боље. Сада нек се запитају где је завршио силни новац од донација који је био намењен том крају – рекао је Додик. Он се посебно осврнуо на изванредну сарадњу са Србијом, пише РТРС.

– Договорили смо да обележавамо заједнички важне датуме, а таквих је шест. Имамо и Дан заставе 15. септембра и то је заједнички државни празник Србије и Републике Српске, и од следеће године то ће бити нерадни дан у Српској – истакао је Додик.

А у тој заједничкој сарадњи наглашено је и неколико капиталних инвестиција.

– Хидроелектрана Бук Бијела је инвестиција од 500 милиона евра, и она ће бити у власништву Србије и Републике Српске. Потом имамо аеродром Требиње који ће прорадити 2022. године са 80 милиона евра, а ту је и ауто пут који повезује Рачу и Бањалуку, инвестиција око 100 милиона евра – појаснио је Додик.

Нагласио је да је сарадња у оба правца.

– Србија стој иза нас, али и ми стојимо иза Србије. И то је српско јединство, ми смо један народ. Најлепше се осећам кад одем у Београд, док се у Сарајеву само окрећем. Политичко Сарајево је одрасло на перцепцији “Што слабија Србија, то је боље нама”. Нажалост, по њих то су прошла времена – нагласио је Додик.

Прогон СПЦ у Црној Гори се наставља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА