Најновије

КИМ ЈОШ НИЈЕ ЧЕСТИТАО БАЈДЕНУ ПОБЕДУ НА ИЗБОРИМА! У Вашингтону се коментарише: Тишина из Пјонгјанга говори више од речи!

Севернокорејски председник Ким Џонг-ун још није честитао изброну победу новоизабраном америчком председнику Џо Бајдену, па се у вашингтонским круговима коментарише да "тишина из Пјонгјанга говори више од речи".

Ким Џонг Ун. (Фото: Јутјуб)

Бајден свакако није амерички председник по укусу севернокорејског државног врха јер је Трамп био једини међу америчким председницима који је пристао да се лично сусретне са Ким Џонг-уном и тиме му обезбеди извесни легитимитет на глобалној политичкој позорници, пренео је Си-Ен-Ен.

"Мислим да у Пјонгјангу нису задовољни што је Трамп изгубио изборе. Он је за њих био веома значајан светски државник јер се лидер Северне Кореје с њима састајао три пута. Амерички председник без преседана, јер је пристао на сусрете без преседана", оценио је амбасадор Џосеф Јун, специјални амерички представник за севернокорејску политику у администрацијама Барака Обаме и Доналда Трампа.

Поред личних сусрета, Трамп и Ким разменили су и велики број званичних писама које је Трамп називао "љубавна писма", док је, истовремено, Џо Бајден био брутално критичан због односа Трампа и Кима који су, како је оценио, ослабили америчке санкције.

Американац развио српску тробојку и каже да за то има добар разлог! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА