Најновије

ВАЖНА ПОСЕТА: Папа Фрања долази у Београд? Шеф државе мора да се договори са СПЦ!

Анализирајући низ догађаја и сусрета црквених великодостојника на релацији Ватикан-Београд-Загреб, загребачки „Јутарњи лист“ јуче је објавио да постоји могућност да папа Фрања ускоро посети Београд.

Папа Фрања (Фото: Јутјуб)

У те догађаје убрајају посету средином октобра апостолског нунција у Хрватској, монсињора Ђорђа Лингве, пожешком бискупу Антуну Шкворчевићу, да би нунције затим за јавност помало, према тумачењу листа, ненадано, заједно са њим и пакрачко-славонским епископом Јованом Ћулибрком посетио Јасеновац и у тамошњој месној цркви Св. Николе предводио екуменску молитву.

Истовремено је, додају, у посети загребачком нунцију био и апостолски нунције у Београду Лучано Суријани. Занимљивим сматрају и то што је почетком новембра папа Фрања дао интервју београдској „Политици“, што како наводе, многи виде као најаву његове посете Београду. Као аргумент наводе и то да папа одавно жели да посети Београд због, како кажу, његове екуменске политике, поготово успостављања сарадње и везе са православљем, а СПЦ се, уз Руску православну цркву, сматра врло јаком и утицајном.

У тексту се на крају закључује да председник Србије Александар Вучић не би имао ништа против папине посете, али би, наводе, о томе морао да се договори са врхом СПЦ.

Почело застрашивање Тачијевих сведока! Хоће ли се Змија извући, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА