Најновије

"ВУЧИЋУ, ЛАЖОВЕ, СВЕ НАМ ЈЕ ТЕЖЕ И ЦРЊЕ!" Писмо архитекте и бившег фудбалера Партизана

Ову колумну почећу понављањем завршног дела текста "Док си ти "поносан" на нас, ми се тебе стидимо!" у оквиру одговора на писмо СНС-а (намењено потписнику писма) 30. маја 2020. "Александре Вучићу, ти си пре свега један неваспитан човек, без трунке домаћег васпитања, огрезао у лажи, криминалу и лоповлуку. Врло вероватно и озбиљно оболео. Ти уображаваш да све знаш. А уствари ти ништа не знаш, или знаш врло мало. Знаш да лажеш и да вараш. Ти као "врховни" свега у Србији, сносићеш за све и највећу ("командну") одговорност. Што се тиче кршења Устава, сносићеш и личну одговорност.

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Пише: Иван Стојковић

Подсетићу те на пролеће 1999. године и НАТО бомбардовања Србије (тада си био и министар у влади Мирка Марјановића, која је својом политиком према КИМ, и сама доста допринела том бомбардовању). Тадашњи налогодавци бомбардовања Србије били су: Клинтон (САД), Блер (Британија) и Шредер (канцелар Немачке). Тада је Србија доживела највећи дебакл и штету током читаве историје, од свога постојања. Ни данас се није од тога опоравила.

Приликом инаугурације (када си и званично постао председник Србије) заклео си се да ћеш поштовати Устав и Законе Републике Србије, да ћеш штитити целовитост територије Србије (што наравно, подразумева и КИМ). Међутим, твојом политиком, данас и сваким даном КИМ је све даље од Србије. Присни односи са налогодавцима тадашњег бомбардовања Србије Клинтоном, Блером и Шредером, као и твоја политика према КИМ, врло вероватно да че бити оквалификовани као велеиздаја и твоја лична одговорност...."

Ех, да смо победили Шкоте у фудбалу и пласирали се на Европско првенство (после 20 година апстиненције), многи мисле да би нам било све лакше и где би нам био крај.... Овако све нам је теже и црње... Тај пораз наше фудбалске репрезентације је у ствари пораз Фудбалског савеза Србије и Српске напредне странке, која је ту најважнију "спортску грану" ("најважнију, споредну ствар на свету") поверила својим заслуженим, провереним и доказаним криминалцима, на управљање.

Уствари, данас реално гледајући, нити би нам било лакше и боље да смо победили, нити ће нам бити горе зато што смо изгубили, већ ће бити исто онако као и пре фудбалске утакмице. Иста мета, исто растојање.

Већина (која није учлањена у СНС), и даље ће бити уплашена и уцењена. Она је углавном без запослења или је "срећно" запослена са статусом "привремено", односно на одређено време. Мораће да буде послушна да не би остала и без тога. Животариће са минималним приходом, на ивици беде и сиромаштва. А мањина (такође, привремено док траје, траје), владајућој коалицији и братији, уз свакодневне нове лоповлуке, безкрупулозне пљачке друштвене имовине и буџета, криминал и корупцију (обично праћену "сукобом интереса"), обећано Златно доба.

Председникова склоност лажима била је, од самог почетка његовог појављивања у политици, очигледна. У међувремену до данас, у том сегменту је узнапредовао и израстао у патолошког лажова без премца, за кога је и легендарни "Барон Минхаузен" мало дете.

Полиција воденим топом на демонстранте! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА