Најновије

ЦРНОГОРСКА ВЛАДА ЈОШ ВИСИ О КОНЦУ: Ни Покрет за промене није одлучивао о подршци Кривокапићу

Седнице партијских органа Покрета за промене, на којој ће одлучивати о подршци новој влади мандатара Здравка Кривокапића, биће одржане 28. новембра, саопштено је из те партије.

Здравко Кривокапић. (Фото: Јутјуб)

Првобитна одлука била је да се седнице одрже прекјуче, али је одлука промењена због, како су објаснили, усложњавања епидемиолошке ситуације и одлагања седнице парламента за 2. децембар.

До сада су формалну подршку предложеној експертској влади Здравка Кривокапића дали Права Црна Гора и УРА.

Ни Нова српска демократија ни Демократска народна партија још нису одржале седнице страначких органа, као ни Демократска Црна Гора и Демос.

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић у суботу је рекао да ће предложити органима партије да подрже владу, али је проблем што још не знају да ли ће влада имати потпредседнике или заменика, ко ће бити министар одбране и унутрашњих послова.

Из НСД су раније најавили могућност да Председништво донесе одлуку јер Главни одбор вероватно неће моћи да се састане. И председник ДНП-а Милан Кнежевић рекао је раније да ће на страначким органима предложити да се прихвати предлог мандатара за састав нове Владе.

Социјалистичка народна партија је 9. новембра одржала седницу Извршног одбора након које су саопштили да траже да се њихови представници састану са мандатаром и "да се више вреднује резултат СНП-а на историјским изборима 30. августа".

Председник СНП-а Владимир Јоковић најавио је да ће састанак са мандатаром бити одржан данас.

Председништво СНП-а би требало да буде одржано следећег викенда, јер су из те партије на Колегијуму председника Скупштине, када је првобитно седница била заказана за 24. новембар, рекли да им не одговара ранији датум због седнице Председништва.

Након реакција јавности да је 24. децембар датум почетка Подгоричке скупштине 1918, чијим је одлукама Црна Гора изгубила самосталност, али и процедуре за измену Пословника, Скупштина је одложена за 2. децембар. До тада би, како је објашњено, требало да ступе на снагу измене Пословника и омогући се онлајн гласање посланицима који због короне не могу да присуствују седници.

Трамп смењује шефицу ЦИА! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА