Најновије

Партијски другари пљачкају, а Вучић хапси мафију у вртићима

Док председник републике по ко зна који пут ратује с мафијом и хапси општинске чиновнике, запослене у предшколским установама и "незанимљиве" чланове своје странке, не би ли јавност у Србији, али и стране посматраче убедио да се обрачунава са корупцијом, улице Београда поново су почеле да потресају бруталне ликвидације, док највиши државни функционери, али истовремено "битни" чланови партије , несметано учествују у милијардерским организованим пљачкама.

Вучић (Фото: Канцеларија за КиМ)

Незапамћена пљачка народног новца тренутно се дешава у режији компаније “Галенс доо” – ексклузивног инвеститора новосадске власти. Ова компанија главни је извођач пројекта елитног насеља “Нови Сад на води”, чији су идејни творци, у неконтролисаном нагону за сопственим богаћањем, отишли толико далеко да планирају да измештају ток друге највеће реке у Европи, али и рушење споменика културе.

Компанија "Галенс доо” је имала оснивачки капитал од 150.000 динара, а за само неколико година доживела је економски милијардерски процват уз помоћ својих политичких веза. Кључну улогу у свему игра градоначелник Милош Вучевић који је, између осталог, дао подршку да поменута компанија гради на тршчарама, првим кућама из којих је изграђен Нови Сад, иако су биле под заштитом града и државе. Пре четири године, владајућа странка, захтевала је да се са њих скине заштита, те су срушене и тиме се направила чистина за градњу “Краљевог парка”.

Такође, Галенс је већ купио и парцеле које се налазе у околони и ту изградио стамбени комплекс са више од 500 станова на 20.000 квадратних метара.

За то време, “ситне рибе” и корумпирани службеници, међу којима су чак и васпитачице у варошицама, “падају” у налетима и забављају широке народне масе које треба убедити да председник републике остварује дато обећање. пуне простор у медијима у својству успешно започетог рата против мафије, с оне “друге стране” цвета организовани криминал и корупција на пројектима “крупних риба” попут горе поменутог Галенса.

“Рат с мафијом се никад не најављује, а и то не раде политичари. Рат с мафијом се води тихо у више фаза. Открива се први ланац, па други, па се гледа да ли је и ко повезан са државним структурама. Скупљају се докази који се испитују, па се на основу тога хапси. Ово је све политички диктирано што је лоше и неисправно. Тако се не ради. Када год се политика петља у овакве ствари, значи да је полиција политичка, тужилаштво које би требало да буде независно. Али то није тако. Да јесте, рат би спроводио систематски, а не селективно”, каже криминолог Добривоје Радовановић.

Институције су захваљујући криминалним активностима политичара, односно, државе – уништене, све се ради по рецепту из девеседетих.

Рат који је најављен против криминални кланова, чини се као да се води само пред камерама, док се је рат међу криминалним клановима можда једини “прави” рат који се води. То потврђује и серија ликвидација које месецима потресају Београд а које до данас нису расветљене у потпуности. Тако се убице Александра Шарца, Страхиње Стојановића, Ведрана Репчића и Бојана Мирковића још увек слободно шетају, иако су, према речима председника, махом идентификовани.

Директор Центра за превенцију криминалитета Душан Давидовић каже да је Вучић у сталном рату с мафијом “коју не може да уништи јер је са њом повезан”.

“Као и у многим другим сферама које је најављивао помпезно председник Вучић и ова борба звучи као пуко обећање за народ који као да је заборавио на изреку, “не липши магаре до зелене траве”. Могуће да није успело и да је хтео то да уради, мада ја не видим шта је он хтео. Ваљда ће се наћи неки министар који ће да уђе у ткиво власти и открије на које начине је ко са ким повезан, ко ради са којим криминалним кланом. И његов “мали” из Београда је то најављивао. За то време, мафија шета Београдом”, каже он.

Испливао скандалозан Бајденов снимак који можете погледати ОВДЕ.

Извор: Nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА