Најновије

АМБАСАДОР САД У СРБИЈИ: Гренелов приступ променио начин на који се ЕУ бави Западним Балканом!

Трамповој администрацији треба одати признање за позитиван замах у билатералним односима САД и Србије, јер је односима између Косова и Србије посветила пуно пажње, енергије и ресурса, изјавио је данас амерички амбасадор у Београду Ентони Годфри.

Ричард Гренел. (Фото: Јутјуб)

- И највећи критичари Ричарда Гренела се слажу да је његов приступ повећању динамике променио и начин на који се ЕУ бавила Западним Балканом - рекао је Годфри на Београдској НАТО недељи, у организацији ЦЕАС.

Амерички амбасадор је истакао да је циљ Србије да начини напредак и да ће се то десити без обзира на администрацију у САД.

- Наш циљ да помогнемо Србији да напредује биће конзистентан, без обзира на исход америчких избора и надам се да ћемо наставити тај замах” - рекао је Годфри.

На питање модераторке да ли то значи да није сигуран у исход избора у САД, Годфри је одговорио да он представља администрацију која га је поставила, односно Трампову, док год је она на власти.

- Уз снажно вођство председника Александра Вучића и премијерке Ане Брабић, направили смо напредак ка бољој сарадњи међу нашим земљама, што сам потврдио Сенату. У Белој кући смо окренули страну ка новом поглављу наших односа, и не само упркос, већ можда и захваљујући пандемији. Наше пријатељство траје већ 140 година и издржало је многе тестове и дели многе циљеве, превазилази политику партија и изборне резултате у обе земље и наставиће да траје и након јануара - нагласио је Годфри.

Према његовим речима, као резултат Вашингтонског споразума, Србија и Косово, НАТО партнери, на путу су ка економској нормализацији.

Поштујемо војну неутралност Србије, али је рачунамо као део евроатлантске заједнице, казао је амерички амбасадор.

Трамп повлачи војску, издао хитно наређење! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА