Најновије

ДР ПЕТРОВИЋ: Ево шта глобалисти спремају Србији након избора у САД! (ВИДЕО)

У својој емисији на Јутјубу, др Драган Петровић је ове седмице узео две актуелне теме. Прва су епилог избора председничких у САД, а друга је постигнуто примирје уз посредство Русије у сукобу Азербејџана и Јермена око Нагорног Карабаха.

Драган Петровић. (Фото: Јутјуб)

Када су у питању Председнички избори у САД, они и након њиховог формалног завршетка нису окончани, пошто формално нису завршени, због низа неправилности и жалби Доналда Трампа. Петровић је указао на процедуру жалбеног процеса и промоције новог председника САД, као и суштинске и оправдане примедбе које Трамп има. Петровић је указивао и зашто је Трампов реизбор у српском интересу.

Када је у питању примирје у Нагорном Карабаху оно заправо је пораз Јермена, без обзира што је захваљујући Русији, спречена потпуна катастрофа. Прозападни премијер Пашњан који је дошао на власт преко обојене револуције главни је виновник оваквог стања са јерменске стране. Са друге стране мешање Турске, темељно припремање за реванш Азербејџана већ годинама, његова економска снага и бројност становника у односу на Јермене, су следећи битни фактори. Најзад и Русија је, стиче се утисак вероватно требала да покуша да спречи овај сукоб, мада многе околности говоре да то није било ни мало лако.

Са друге стране Александар Вучић плаши становништво Србије замрзнутим конфликтом, по узору на Карабах. Ствари су потпуно супротне, јер је премијер Јерменије одрекао се подршке Русије и доживео крах у својој политици, чија је колатерална штета јерменска страна. Вучић не сме да се одриче Русије и доводи спрску страну у тешку ситуацију, да пројектори независног Косова, а то је НАТО страна докрајчи српску позицију, ако прекинемо озбиљну сарадњу са Русијом и Кином.

Турска војска напала цивиле! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА