Најновије

КИМ ЏОНГ УН У ПАНИЦИ: Лидер Северне Кореје осим санкција мора да се бори и против овога

После скоро месеца дана појавио се у јавности и на седници Политбироа наредио пооштравање мера и увођење стања здравствене узбуне због ковид-19.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Севернокорејски вођа Ким Џонг Ун наложио је пооштравање државних система за ванредне мере против коронавируса због светске пандемије.

Државна новинска агенција КЦНА пренела је да је Ким то наредио током састанка Политбироа владајуће Радничке партије Кореје, којим је председавао. Ројтерс наводи да је састанак сазван усред економске и политичке неизвесности око глобалне пандемије ковид-19, која врши додатни притисак на севернокорејску економију, већ оптерећену међународним санкцијама усмереним на заустављање њеног нуклеарног програма.

Ким се појавио први пут у јавности за последњих 27 дана и, према наводима КЦНА, нагласио потребу да се уведе стање здравствене узбуне и појача противепидемијско деловање. Светска здравствена организација је раније објавила да је Северна Кореја тестирала више од 12.000 људи и није пријавила ниједан потврђен случај коронавируса до почетка новембра. Према званичним подацима здравствених власти у Пјонгјангу, у које западни медији сумњају, укупно 6.173 особе, од којих су осам странци, откривене су као сумњиви случајеви, а у последњој недељи октобра 174 особе су стављене у карантин.

Током посете Нагорно Карабаху председник државе био на нишану снајперисте. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА