Најновије

БАЈДЕН СЕ ОДРИЧЕ ТАЧИЈА: Није знао да је ратни злочинац?

Све претходне изјаве које је Џо Бајден дао о Хашиму Тачију дате су без знања о томе шта се налази у истрази или у оптужбама пред Специјализованим већима и Специјализованом тужилаштву, каже бивши званичник Стејт департмента и Савета за националну безбедност Бертранд Браун.

Бајден и Тачи (Фото: president-ksgov.net)

- У дипломатији, ми се сусрећемо са различитим људима и изговарамо разне пригодне ствари. Погледи и изјаве се увек могу променити када се добију нове информације - каже Браун, на питање како види својевремену Бајденову изјаву да је Тачи "косовски Џорџ Вашингтон".

Када је реч о изјави Хашима Тачија и званичника такозване ОВК испред Специјализованих већа и Специјализованог тужилаштва Косова да је управо ова оружана формација створила државу Косово заједно са САД, НАТО и ЕУ, Браун каже да су злочини који се Тачију и осталима стављају на терет "почињени без знања и без икакве подршке америчке владе".

- Ратни злочини и злочини против човечности су недопустиви, без обзира на политичку мотивацију починилаца - нагласио је Браун.

Он указује да су Специјализована већа и Специјализовано тужилаштво Косова формирани за време Обамине администрације, када је Џо Бајден био потпредседник, уз снажну политичку и финансијску подршку америчке владе.

- Америчка влада, у свим скорашњим администрацијама, активно је подржавала истраге, процесуирање и кажњавање ратних злочина, без обзира ко их је и где починио - истакао је Браун.

О расулу међу албанским политичарима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА