Најновије

ЗА 72 САТА МОЖЕМО ДА ПОТОПИМО ЦЕЛУ КИНЕСКУ ФЛОТУ! Бајденова кандидаткиња за Пентагон се баш залетела

Амерички председнички избори су готови и у јануару 2021. годуине Џо Бајден и Камала Харис преузеће вођење Америке у наредне четири године, а најављено је и ко ће бити нови шеф Пентагона.

Кинеска морнарица (Фото: Јутјуб)

Реч је о Мишел Флурно, која ће највероватније постати прва жена у историји која управља америчком војском.

Мишел је недавно дала изјаву која је подигла Кину на ноге. Устврдила је да би америчка морнарица у Јужном кинеском мору могла да уништи целокупну расположиву кинеску флоту у року од 72 сата.

Кинески "Саут чајна морнинг пост" пренео је цитат из њене изјаве: "Кина ће морати три пута да размисли пре него што покуша да се суочи са америчком морнарицом у Јужнокинеском мору (...) америчка морнарица може да потопи кинеску флоту у року од 72 сата."

Мишел Флурно није непозната америчкој војсци. До пре четири године била је заменица министра одбране за политичка питања у администрацији 44. америчког председника Барака Обаме. Данас је, према многим војним аналитичарима, укључујуц́и и америчку највећу интернетску војну страницу "Дифенс њуз", Мишел један од главних претендената на чело Пентагона, а ако се то догоди, Бајден ће водити земљу у сасвим другом правцу.

Наравно, кинеска администрација се није пуно узнемирила због тврдње Мишел и њену изјаву виде као чисто политичку реторику која треба да јој повећа шансе приликом избора за шефа Пентагона.

Кинески медији преносе да су "претње Мишел о акцији у Јужнокинеском мору - неизводљиве."

Да је нова кандидаткиња за шефа Пентагона јако ратоборна потврђује и њена изјава у вези Северне Кореје. Наиме, Мишел је у више наврата упозоравала да Америка мора да заустави напредак војне индустрије у Северној Кореји свим могућим средствима, укључујући и употребу силе.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА