Најновије

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ПОБЕДИО ДОДИКА У БАЊАЛУЦИ ОТКРИО СВЕ! Због овога је Додик у страху, каже он!

Милорад Додик је у страху јер је испред њега младић којег не може да купи или уцени, рекао је Драшко Станивуковић, новоизабрани градоначелник Бањалуке.

Драшко Станивуковић (Фото: Јутјуб)

Станивуковић је жестоки опозиционар у РС који је изненађујуће победио на изборима владајућег кандидата СНСД-а. Раније је привлачио пажњу јавности широм државе. У интервјуу за Дневни аваз говори и о контроверзној фотографији са заставом равногорског четничког покрета.

Шта је по вама главни разлог што сте након дугогодишње владавине СНСД-а променили расположење грађана у овом граду и постали градоначелник Бањалуке?

- Па, кључни разлог је тај што ми водимо политику која је оријентисана на будућност, они воде ретроградну политику која се деценијама није удаљавала од фондова и шатора од јагњетине и свиња. А људи су видели да су, с друге стране, сву своју моћ заснивали на уценама, сили, мучењу грађана. Као основне инструменте наше политике користили смо толеранцију, љубав, разумевање, ширину и стварање и стварање града без подела. Дакле, да не одлучује неколико појединаца о свему што се дешава и у Бањалуци и у целој РС.

Осим у Бањалуци, видимо широм БиХ да су се догодиле промене. Како то тумачите?

- Политичкој сцени целе Босне и Херцеговине доста је корумпираних и арогантних политичара из прошлог века. Да би дошло до метаморфозе незадовољства поверењем, потребни су људи које ће наши грађани схватити као такве. Очигледно се то догодило у Бањалуци, претпостављам и у Сарајеву, не знам целу политичку структуру тамо, али очито је та енергија створена. Моје уверење је да би нови људи који проводе већи део свог живота у 21. веку требали бити окренути тим вредностима.

Да ли би ове вредности могле бити почетак промене за 2022?

- Па, то би требало да значи. За део Републике Српске са пуним уверењем могу да кажем да је данас политика која је још увек на снази заиста политички брод који ће неминовно потонути и кажем да је Титаник потонуо два сата и 40 минута, имамо две године до следећих избора. Тај период је довољан да у потпуности промени ситуацију овде.

Шта намеравате да промените у односу на власти?

- Имам један концепт који је специфичан. То је стручна градска управа без стварања трулих коалиција, што значи, када се створе, да један политичар може предложити пепељару за градоначелника и они ће је подржати. Позивам све најбоље међу нама на такмичења, без обзира на било какве поделе, да се пријаве, да нашом политичком победом професија свакодневно побеђује. Да направимо град у коме човек може бити слободан, може бити свој, може се окупити на Тргу, може јавно рећи нешто против градоначелника и отићи у градску управу на своје радно место где је искрен и за све непоштене постоји одговорност. Мој план је јасан да из фиока извадим све оне предмете који су деценијама закопани. Скромна, етична градска управа посвећена човеку, његовим проблемима, приоритетима. И нема толеранције за корупцију, криминал, непотизам. То је наш јасан план, вредност где ћемо се суочити је слободан човек. Наш циљ је слободан човек, а не заробљени град у којем живимо више од једне деценије.

Како коментаришете Додикову реакцију на вашу победу?

- Цела моја политичка каријера је под њиховим санкцијама, мучењем. Бојим се да ме не би изненадило да овај не постоји. На несрећу, навикао сам да радим у овако политички суровој клими, не бојим се тога. Жао ми је само што је неко у стању, због политичких интереса, да окупира целу нацију и грађане и што жели да нас стави под санкције само зато што неко од његових није изабран. Дакле, демократија се мора поштовати. Избор се мора поштовати. У страху је управо из једног разлога јер зна да је пред њим младић којег не може купити, којег не може уцењивати. Његов концепт политике је да је политика ствар живота, што је супротно концепту који заговарамо. Политику доживљавамо као поштену и поштену игру у којој се расправља о идејама, ставовима и ко победи на изборима, пружимо руку и наставимо да радимо за земљу.

Прозвани су због контроверзних изјава и слике са заставом равногорског четничког покрета. Шта Бошњаци и Хрвати могу очекивати од вас?

- Једна ласта не прави пролеће, једна фотографија не карактерише једног човека, један народ и опште мишљење и ставове и у том принципу сам потпуно јасан. Оно што један Бошњак, један Хрват може очекивати у Бањалуци, исто је што и један Србин може очекивати, а то је бољи живот, посао, разумевање и изражавање свих својих ставова, свих мишљења. Ја сам неко ко воли свој народ, ко је патриота, патриота, али ко показује велику љубав према сваком другом човеку.

Путин једва причао од кашља, Кремљ морао хитно да реагује. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Дневни аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА