Најновије

ВЕЛИКА ШАНСА ЗА СРБИЈУ: Лазански имао важан састанак у Русији, ево шта је договорено

Гувернер Свердловске области Јевгениј Кујвашев понудио је производе регионалних предузећа за изградњу железница и модернизацију енергетских објеката у Србији.

Лазански (Фото: Јутјуб)

О томе је разговарано на састанку са амбасадором Србије у Русији Мирославом Лазанским.

Шеф региона је предложио да се размотри могућност пројеката сарадње у оквиру спровођења националних програма Србије.

- Споразум између земаља Евроазијске уније и Србије о стварању зоне слободне трговине допринеће развоју директних контаката између уралских предузећа и Србије. Наша предузећа могу да учествују у реализацији пројеката за развој железница и модернизацију енергетских објеката у Србији - рекао је Јевгениј Кујвашев.

Као одговор на то, Мирослав Лазански је предложио организацију сарадње на нивоу привредних комора Републике Србије и Свердловског региона.

- Србија је такође спремна да на тржиште Урала уђе са својим производима, пре свега пољопривредним производима - свежим и смрзнутим млечним производима, сиревима, садницама цвећа, намештајем - рекао је дипломата, а преносе руски медији.

Стране су се договориле, након нормализације епидемиолошке ситуације, да организују размену пословних делегација, потпишу меморандум о сарадњи и развију "мапу пута" за његову примену. Куивасхев је такође позвао Србију да учествује на изложби ИННОПРОМ-2021.

Треба имати на уму да је трговински промет Свердловско региона са Србијом у 2019. години порастао 3 пута у односу на претходну годину и износио је 296 милиона долара.

Путин шаље специјалце у Београд због Иринеја. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА