Најновије

ДОШЛИ СУ ПО ГЛАВЕ ЈЕРМЕНА, ПА ОСТАЛИ БЕЗ СВОЈИХ: Побеђене специјалне јединице из Турске!

Портпарол председника Арцах републике Ваграм Богосиан рекао је у понедељак да је у подручју Карабаха убијено 20 припадника турских специјалних снага.

Азербејџанска и Турска војска (Фото: mod.gov.az)

Богасиан је на својој званичној страници на Фејсбуку објавио: „Људи из дивизије Шахин Мегариан (регион Шахумиан, под азербејџанском контролом од раних 1990-их), ликвидирали су 20 од 22 особља турских специјалних снага током битке код села Авитаранс, у регији Аскиран  Само двоје од њих успели су да побегну.”

Раније је јерменски министар спољних послова Зохраб Матсаканиан рекао да Јереван има убедљиве доказе да је Турска послала милитанте из Сирије и Либије у Карабах.

Јерменија и Азербејџан разменили су оптужбе о довођењу наоружаних плаћеника из Сирије и других блискоисточних и северноафричких земаља.

Јерменски амбасадор у Русији Вардан Тагагниан рекао је да милитанти које је Турска превозила из Сирије учествују у непријатељствима на висинама Карабаха.

Дана 27. септембра избили су оружани сукоби на линији контакта азербејџанских и јерменских снага у Карабаху и суседним областима, у најопаснијој ескалацији две стране у скоро три деценије, усред међусобних оптужби за почетак борби и довођење страних милитаната.

Председник Азербејџана Илхам Алијев одобрио је 27. септембра увођење ратног стања у бројним градовима и регионима републике и полицијски час и најавио делимичну мобилизацију.

Шта су оборили Азери, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА