Најновије

ЛУКАШЕНКО ПОНУДИО ПОМОЋ МАКРОНУ: Има решење за спор са муслиманима (ВИДЕО)

Председник Белорусије Александар Лукашенко понудио је помоћ француском колеги Емануелу Макрону у посредовању са представницима муслиманског света.

Александар Лукашенко (Фото: Председништво Белорусије)

Подсетимо, недавно је француски лидер својим оштрим изјавама окренуо муслимане широм света против себе.

Током састанка са митрополитом минским и заславским Венјамином, председник Белорусије је нагласио да ће држава у Белорусији увек бити посвећена међуверском миру.

„Знате да изузетно ценимо конфесионални свет који смо успели да формирамо за четврт века. Можда превише нескромно, али поносан сам што се то догодило у годинама када сам морао да служим нашој земљи. Заиста то ценим, то је дубоко лично.

Морате схватити да се никоме нећемо одрећи међуверског света који смо развили. Увек ћемо му бити посвећени ... Упориште овог света је Православна Црква. Једноставно зато што је гигантске величине у поређењу са другим конфесијама.

Муслимани нам никада нису стварали проблеме. Често кажем да су муслимани на свим изборима готово 100% подржавали власт и мене као председника.

Никада себи нећемо дозволити оно што је француски председник недавно почео да изјављује о слободи говора и верским осећањима: шта ће вам то дати у земљи ако почнете да критикујете муслимане?

Можда му само треба посредовање између њега и муслимана? Овде му могу помоћи, јер сам у врло добрим односима са муслиманима.

Али категорично је неприхватљиво да се мешате у осећања верника. Никада нећемо дозволити да бацамо камење на вернике. Мој став је увек био такав: свако треба да нађе свој пут до храма “, рекао је Лукашенко.

Да ли је митрополит Амфилохије стварно умро од короне, сзнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА