Најновије

ЛУКАШЕНКО ИЗЈАВИО САУЧЕШЋЕ СРПСКОМ НАРОДУ: Православље је темељ наше блискости

Председник Белорусије Александар Лукашенко изразио је саучешће председнику Србије Александру Вучићу и српском народу у вези са упокојењем патријарха српског Иринеја.

Александар Лукашенко (Фото: Председништво Белорусије)

"Са дубоком тугом сазнао сам за смрт Његове Светости патријарха српског Иринеја. Преминуо је један врло мудар и племенит човек, који се у потпуности посветио несебичном служењу Богу, Отаџбини и свом народу. За време док је био на челу Српске православне цркве, Република Србија је постигла значајне резултате. у јачању суверенитета и независности, грађанског мира и стабилности, очувању духовног, културног и историјског наслеђа. У свему томе видим велику личну улогу патријарха Иринеја “, речено је у саучешћу.

Александар Лукашенко је додао да је православна вера један од темеља блискости народа две земље. "Веома сам захвалан Његовој Светости на напорима које је учинио да прошири и развије пријатељство и сарадњу Белорусије и Србије. Сећање на патријарха Иринеја заувек ће остати у нашим срцима", нагласио је белоруски лидер.

У вези са овим великим губитком, Александар Лукашенко је изразио искрено саучешће и речи подршке читавом братском српском народу, пише на сајту председника Белорусије.

Ко представља Руску православну цркву на сахрани патријарха Иринеја, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА