Најновије

РУСИЈА О ПОВЛАЧЕЊУ САД ИЗ СПОРАЗУМА О ОТВОРЕНОМ НЕБУ: Очекују од савезника да ометају руске авионе и да им шаљу снимке из Русије!

Министарство спољних послова Русије саопштило је данас, у контексту повлачења САД из Споразума о отвореном небу, да ће захтевати чврсте гаранције од преосталих потписника тог акта да се у потпуности придржавају својих обавеза.

Руски авион. (Фото: mil.ru)

"Сада, када су се повукле из Споразума о отвореном небу, САД очекују од својих савезника да с једне стране ометају руске извиђачке летове изнад америчких војних база у Европи, а с друге, да са Вашингтоном деле фотографије и информације прикупљене у извиђачким мисијама изнад руске територије. Наравно, ово је неприхватљиво за Русију"' каже се у саопштењу.

"Захтеваћемо чврсте гаранције од преосталих потписника тог акта да се у потпуности придржавају својих обавеза. Прво, да омогуће да се надзире њихова територија и друго, да се подаци прикупљени током њихових мисија не достављају трећим земљама, које нису потписнице Споразума о отвореном небу", поручује се у саопштењу министарства спољних послова Русије, пренео је ТАСС.

Ево правог разлога зашто Путин није честитао Бајдену победу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА