Најновије

ШОУ! Треба им 7 дана да донесу мере које ће важити 10 дана!

Хитна седница Кризног штаба заказана за среду, а одржана у петак. Мере донесене на седници саопштене су у суботу, почеће да важе у уторак. Дакле седам дана им треба да донесу мере које ће важити 10 дана, прокоментарисала је на Твитеру тренутну ситуацију у вези епидемије коронавируса, Санда Рашковић Ивић, потпредседница Народне странке.

Кризни штаб (Фото: Јутјуб)

У среду, 18. новембра, сви медији су пренели да се у петак одржава хитна седница Кризног штаба. Јавност је била прилично изненађена чињеницом да се "хитна" седница одржава два дана након најаве, јер ако је ситуација алармантна како су грмели представници власти и стручног дела Кризног штаба, чему чекање од 48 сати?!

Ана Брнабић је казала да, уколико не дође до смиривања ситуације, а није дошло, неће се чекати 1. децембар како би се разговарало о доношењу нових мера. Затим су се ређали чланови Кризног штаба са изјавама о могућим предлозима нових мера, све ригорознијим једни од других. Предраг Кон је претравио јавност изјавом: 

Не бих да прогнозирам, али сам врло склон уверењу др Ивануше да ћемо имати и до 50 мртвих дневно, а чак је могуће да тај број буде и већи.

И тако, дође и тај петак, одржа се седница, а прва се јавности обратила помоћница Александра Вучића на месту председника Владе, Ана Брнабић.

- Медицински део Кризног штаба је остао да већа још. Коначна одлука ће бити саопштена у 15 часова - поручила је премијерка.

Овим се додатно дигла атмосфера неизвесности и ишчекивања, поготово ако се узме у обзир да је то јутро преминио патријарх Иринеј. Грађани су с пуно стрепње чекали да им се чланови Кризног штаба обрате у петак у 15 часова, јер су бројке заражених и умрлих ове недеље достизале рекорде. Но, уследио је још један шок, Кризни штаб је одложио своју конференцију за новинаре у 15 часова, упркос најави Брнабићеве.

Све ово је почело "дебело да смрди", јер како је могло да се деси да се заказује "хитна" седница за два дана, а кад се она одржи да се одлаже са саопштавањем одлука? Значи, изјава Кона да ће бити 50 мртвих дневно за Кризни штаб ништа не значи?

Мере су саопштене у суботу, међутим, како су рекли из Кризног штаба, оне ће почети да важе од уторка, 24. новембра. Дакле, четири дана након што су донете.

Ово је најочитији пример како се власт и њени послушници у Кризном штабу односе према јавном здрављу и безбедности грађана. У петак је проглашена тродневна жалост за преминулим патријархом, а понашање грађана у Саборној цркви, где је био изложен ковчег са патријарховим телом, било је у најмању руку скандалозно. Нису се поштовале никакве заштитне мере, није се одржавала физичка дистанца, љубио се плексиглас којим је био на ковчегу, причешћивало се из исте кашичице... 

По свему судећи, Кризни штаб се опет ставио у службу Вучића и сачекао са применом мера како би Вођа могао да одржи говор на сахрани патријарха. А за пар дана опет ће да грми на грађане како су недисциплиновани и неодговорни. Алал вам вера, господо из Кризног штаба. Још смо ми и добри имајући у виду ваш морални и стручни интегритет.

Подаци кажу да смо међу најгорима на свету! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА