Најновије

ЦИА УДАРИЛА НА ПОРОДИЦУ КИМ ЏОНГ-УНА: Ево у каквом је статусу нећак севернокорејског лидера! (ВИДЕО)

Према магазину Њујоркер, ЦИА је ставила нећака Ким Џонг-уна, Ким Хан-солу, у заштитни програм само неколико дана након што је његовог оца убио нервни агенс.

Ким Џонг Ун. (Фото: Синхуа)

Ким Хан-сол (25) затражио је помоћ Фри Јосеона, групе „бораца за слободу“ чији је циљ свргавање Унове „зле“ сјевернокорејске диктатуре, само неколико дана након што је његов отац извршен атентат на препуном аеродромском терминалу у Куала Лумпуру 2017. године, рекао је портпарол групе за часопис Њујоркер.

Многи су Солу сматрали правим наследником бившег Великог вође, његовог деде Ким Џонг-ила, а његово хватање мртво или живо пресудно је за Ким Џонг-уна, рекла је група за часопис.

Сол је побегао из Макауа са мајком и сестром тинејџерком, пошто је приметио да је њихова полицијска стража нестала након убиства његовог оца.

Породица је затим провела цео дан на аеродрому у тајванској престоници Тајпеју са агентом Free Joseona који је покушао да преговара са најмање три државе да их одвезе.

Када су коначно договорили лет за Холандију, агент продаје карата одбио је да их пусти да се укрцају, а неколико сати касније стигла су двојица мушкараца који су се идентификовали као официри ЦИА-е.

Агенти су инсистирали да се придружи Солу и његовој породици када је коначно добио лет за Амстердам, али тамо никада нису стигли.

Сол је последњи пут виђен у кратком видео запису који је снимила група бораца за слободу, у којем се Сол захвалио на помоћи непосредно пре уласка у лет.

Неколико извора је рекло Њујорчанину да су агенти одвели Хан Сола и његову породицу негде другде. Није било јасно да ли је то било у Холандији или у некој другој земљи.

ЦИА је одбила да коментарише оптужбе за Њујоркер.

Како је Вучић украо патријарху један дан царства небеског Више о томе ОВДЕ.

Извор: Klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА