Најновије

ШТА НАС ЧЕКА? Кон проговорио о новим мерама, па поменуо силу!

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да у Србији сасвим сигурно има већи број заражених него регистрованих и да је непоштовање мера проблем свих.

Предраг Кон. (Фото: Влада Србије)

Највише полемике изазвала је сахрана српског патријарха Иринеја, а на питање да прокоментарише тај догађај и то да ли су мере Кризног штаба поштоване, он је за ТВ Прва рекао да је, на основу онога шта је видео на телевизији, сасвим сигурно да мере нису у потпуности поштоване.

- Тачно, мере се нису поштовале свуда, али значајним делом јесу. Не могу да стекнем увид само на основу преноса. Очигледно је да су учињени напори да се мере поштују - рекао је Кон и додао да је непридржавање мера заједнички проблем.

На питање да ли је то разлог зашто је Кризни штаб говорио да је потребно мере увести одмах, а уместо тога почињу да важе у уторак, он је подсетио на сахрану патријарха, па три дана жалости...

- Не улазим ја у то, одлуке су донете и сви стоје иза њих - рекао је Кон, преноси б92.нет.

Он је додао да медицински део Кризног штаба упорно ставља на дневни ред неке теме, али да изгледа да није довољно присутно у јавности то да Кризни штаб не чини само неколицина људи која се појављује на телевизији.

- Неки мисле да је сила све. Једино што може да се ради јесте да се упорно говори да се избегавају и спречавају ризичне ствари, да се чувамо - казао је Кон и напоменуо да је шокиран полемикама на друштвеним мрежама.

"Сила која је у рукама државе - не знам шта људи очекују? Јел' мисле да ће неко силу да пошаље на народ? Мени је то несхватљиво", истакао је Кон.

Он је поново истакао да је противник вирус и да је бесмислено губити енергију на препуцавања.

Усликани египатски ловци МиГ-29, један детаљ је све изненадио! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА