Најновије

СУКОБ НЕМАЧКЕ И ТУРСКЕ ВОЈСКЕ: Да ли ће оружје стићи у Либију?!

Немачка војска саопштила је у понедељак да је Турска блокирала њихове снаге да претражују брод за који се сумња да носи оружје намењено Либији.

Турска морнарица (Фото: tsk.tr)

Позивајући се на гласноговорника немачке војске, Ројтерс је известио да је немачка војска ушла у теретни брод, али је спречена у претрази пловила након што је Турска протестовала Европској унији.

Према извештају, немачки војници са фрегате Хамбурга укрцали су се на турско пловило Росалина-А, након што су посумњали да је брод превозио оружје до либијског лучког града.

Турска је одмах протестовала због потраге немачке војске, тврдећи да је то кршење међународног права, јер је Росалина-А наводно носила храну.

Анкара је једна од главних присталица Владе националног споразума са седиштем у Триполију (ГНА), која је ратовала са Либијском националном војском због контроле над том северноафричком државом.

Турске оружане снаге већ су распоређене у Либији; међутим, тренутно постоји прекид ватре у целој земљи, јер зараћене стране покушавају политички да реше своје разлике.

О новом инциденту у Нагорно-Карабаху прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА