Најновије

"Вучић је лажов, кукавица и лапрдало!" (ВИДЕО)

Зашто је умировљени епископ Атанасије Јевтић седео тек у четвртом реду на сахрани патријарха Иринеја? Осведочени критичар лика и дела Александра Вучића осетио је тако "батину" председника свега и свачега у Србији и био кажњен због изјава које је давао о Вучићу.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Одавно је владика Атанасије Јевтић мета СНС ботова након што је поручио да је Вучић обично "лапрдало, лажов и кукавица“, којем ништа не верује. Повод је био незадовољство због додељивања ордена Светога Саве председнику на прослави осам векова аутокефалности СПЦ.

Он је тада истакао да се већина епископа противи оваквој одлуци Синода СПЦ и у знак протеста Иринеју вратио је панагију коју му је патријарх као и свим епископима доделио у част јубилеја аутокефалности Цркве.

- Овај кукавица, овај један обичан причало и, да не кажем ружну реч, лапрдало Вучић. Прича приче као да смо ми сисали весло. Нек иде нек прича те прича у свом Бугојну. Али нека нам не соли памет, човек који ни у шта не верује. Лаже себе и друге и хоће нама да наметне своју идеологију безбожну. Како су то митови – па сву историју света покрећу велики митови, тј. велике истине које је Платон назвао митовима јер су у стању да покрену масе - говорио је Атанасије Јевтић.

Вучић му то није заборавао. Иако му је било место у Храму Светог Саве, на сахрани патријарха, у првом реду, председник није хтео да Атанасија Јевтића гледа док држи "беседу"...

- Ако он не верује нека остави своју неверу за себе и за оно за шта заступа, а не да намеће једном народу! Један лажов и кукавица и безобразник. Ја сам овде написао у апелима, он је дефетиста, пласира народу дефетизам. Не само издају и предају потпуну. ’Није наше све на Косову’, каже он – а шта то није наше на Косову, нека каже. Лаже кад тако каже - био је оштар владика.

Казна је стигла у недељу са четвртим редом…

Необјављени итервију епископа Артемија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА