Најновије

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ БЕЗ УСТЕЗАЊА: Објаснио другима како да се понашају и на кога да се угледају

Све сукобе треба да решавати на основу међународног права, а велике силе треба да створе услове за то, изјавио је данас руски министар спољних послова, Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров. (Фото: ria.ru)

- Много пута смо видели да је, када међународни актери делују на основу ових принципа (Повеље УН), уз поштовање суверенитета, принципа немешања у међусобне послове и мирног решавања спорова, лакше постићи одржива решења него у ситуацији када велике силе настоје да злоупотребе свој утицај у неком региону, који се често налази далеко од њихових граница, како би наметале неке услове сукобљеним странама - рекао је Лавров.

Он је, како преноси ТАШ, на конференцији за медије у Москви истакао да "такви наметнути споразуми обично не трају дуго".

Нагласио је да сукобљене стране треба да се међусобно договарају, док је "улога других играча да створе услове за то, уместо да им било шта намећу".

- То је учинио наш председник (Владимир Путин) када је посредовао у споразуму о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху 9. новембра, омогућивши странама да постигну међусобне споразуме и стварајући услове за решавање продуженог сукоба - рекао је Лавров.

Овај говор запечатио је Трампову судбину, дубока држава и глобалисти му никада нису опростили! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА