Најновије

Психолошки рат Кризног штаба против грађана Србије

Колико чланова Кризног штаба - толико и различитих ставова. Једни потпирују, други смирују, а трећи балансирају. У тој игри највише испаштају грађани који одавно никоме не верују и у све сумњају. У току је психолошки рат из којег тешко да било ко може изаћи као нормалан. Пардон, победник.

Кризни штаб. (Фото: Влада Србије)

Само један у низу игроказа Кризног штаба у којем нам саопштавају контрадикторне информације и оцене одиграо се у уторак.

Наиме, епидемиолог Предраг Кон рекао да се уочава успоравање коронавируса, посебно у Београду и истакао да ће се за два, три дана видети да ли ће доћи до потпуног заравњења криве. До успоравања је дошло захваљујући мерама које су већ уведене, уверен је.

Међутим, други члан Кризног штаба имунолог Срђа Јанковић каже да епидемија “не јењава већ се распламсава”.

У међувремену нам је стигло и треће објашњење од трећег члана Кризмног штаба, Бранислава Тиодоровића. Он практично тврди да су и Јанковић и Кон у праву. Није битно да ли нас неко лаже, битно је да је све то за наше добро.

“Не постоји разлика у оцени, постоји само разлика у тумачењу: ако кажете у јавности да долази до заравњења, одмах дође до опуштања и то је опасност,. Јесте, мало је мирније, али увек морате да мислите на психологију, на социјални састав друштва. Ни једна епидемија није само здравствени него и политички проблем. Не треба давати лажну наду, него рећи људима, да издржимо”, рекао је Тиодоровић.

Он је то изјавио након састанка Кризног штаба на којем се два сата већело о епидемиолошкој ситуацији и новим одлукама. На том састанку били су сви актери, између осталих и Кон и Јанковић.

Док је Тиодоровић давао изјаву за медије, њих двојица су стајали и чини се пријатељски разговарали. Што би се рекло, размењивали мишљења. Заједно су и изашли из Палате “Србија”, испред зграде смо их поново затекли у пријатељском ћаскању. Можда су осмисли неку нову психолошку игру за грађане, можда су поново поделили улоге доброг и лошег полицајца. А нама само остаје да се уздамо у оно мало преосталог здравог разума и расуђивања.

Чекајући “Кризног Годоа”

Остаје нам и да чекамо неке нове мере, неке нове одлуке које ће утицати на наше животе.

Ближе се празници, а са њима многи исчекују долазак родбине и пријатеља из расејања. Међутим, још се не зна под којим ће условима и околностима они моћи да пређу српску границу. Та одлука ће бити донета у наредна два-три дана.

Тиодоровић је најавио да ће се о томе разговарати наредних дана, да се види из којих земаља највише долази наших грађана током празника.

“У наредна два-три дана имаћемо одговор да ли ћемо уводити посебне мере надзора, контроле”, рекао је Тиодоровић.

Остало нам је само да дубоко дишемо, чекамо и тренирамо тренутно најтежу спортску дисциплину – стрпљење са препонама.

Израел се спрема за рат! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА