Најновије

СКАНДАЛ НА СЕДНИЦИ ЗА РЕШАВАЊЕ КРИЗЕ У ДОНБАСУ: Делегација Украјине саботира предлоге Кремља!

Представник самопроглашене Луганске народне републике у политичкој контакт групи за Донбас Родион Мирошник испричао је како се одвијао ток седнице на којој је украјинска делегација организовала скандал.

Украјинска војска. (Фото: mil.gov.ua)

„Украјина је организовала скандал у контакт групи. Представник Украјине у контракт групи за решавање конфликта у Донбасу Леонид Кравчук је на седници контакт групе изјавио да Украјина приликом припреме дневног реда нема намеру да разматра пројекте које су поднели представници република Донбаса, већ жели само да види руске пројекте“, написао је Мирошник на свом телеграм-каналу.

Он је изјавио да одбијање Кијева да разговара и усаглашава пројекте за решавање конфликта са представницима република Донбаса „представља, практично, изјаву о изласку Украјине из контакт групе и из Минских споразума“.

Мирошник је додао да су представници ДНР и ЛНР поставили питање Кравчуку: да ли је то званични став Кијева и да ли је он опуномоћен да даје такве изјаве. Према речима политичара из Донбаса, опуномоћени представник Русије у контакт групи Борис Гризлов приметио је да овакво понашање Кијева не води ка решавању кризе.

„Он (Гризлов) је изјавио да Русија заиста подржава план који су припремили у Луганску и Доњецку, макар и зато што је у складу са Минским споразумима. А сваки план који Русија поднесе би се сматрало мешањем у унутрашње ствари Украјине и зато га неће бити“, додао је Мирошник.

Према речима представника ЛНР, Кравчук је рекао да сматра коментар Гризлова „изјавом о изласку Русије из Минских споразума“ и додао да ће Кијев сам решити ситуацију на „украјинској територији под називом (специјални региони Доњецке и Луганске области)“. Мирошник је објаснио да је специјална представница ОЕБС-а Хајди Грау ово схватила као „покушај да се потисну сви остали“ из контакт групе.

„Логично финале свађе била је оштра изјава Бориса Гризлова који је подсетио поштованог пензионера Кравчука да за такве изјаве треба поседовати пуномоћје. Он је нагласио да је Руска Федерација ушла у контакт групу на позив Украјине ради регулисања унутрашњег конфликта који је букнуо на украјинској територији. Ако се мишљење руководства Украјине променило, оно то треба званично да саопшти“, написао је Мирошник.

Преговори контакт групе о Донбасу су одржани данас у формату видео-конференције.

Ердоган пресекао, наручио вакцине велике светске силе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА