Најновије

"ЧУВАЈ КЉУЧ, ИЗАБЕРИ ХОКЛИЦУ..." Пет савета Аце Србина амбасадору Марку пред пут у САД

Још од тренутка када је објављено да ће доскорашњи директор канцеларије са Косово и Меотхију Марко Ђурић постати нови амбасадор Србије у САД, грађани Србије били су у неверици, јер све што је Ђурић до сада знао да уради јесте да почне реченицу са: "Ја осуђујем понашање Албанаца...", да бесомучно тапше на обраћања Вучића и да у слушалицу скандира: "Ацо, Србине, Ацо, Србине..."

Ђурић (Фото: Канцеларија за КиМ)

- Последњи припремни састанак са амбасадором Србије у САД Марком Ђурићем пред одлазак у Вашингтон. Сигуран сам да ће на том месту успешно да представља и штити интересе наше Србије - истакао је Вучић на Инстаграм профилу "Будућност Србије".

Колико је Ђурић спреман за амбасадорску функцију говори и то да Вучић не сме да га пусти "преко баре", а да га добро не припреми и удели му неколико савета.

Имајући у виду понашање Марка Ђурића у домовини, по чему је постао предмет пошалица и саркастичних коментара, није тешко помислити о инструкцијама које би Вучић могао да да Ђурићу пред пут у Америку.

Величање лика и дела председника у САД се подразумева, а осим тога, претпоставља се да су ово инструкције које би први човек државе могао да удели свом првом тапшачу.

Бирај што удобнију хоклицу

Пошто је Вучић искусио како је то седети на хоклици, прекопута Трампа у Овалној соби, уместо тамо где су сви седели на пристојним местима, несумњиво мора да очекује да ни Ђурић неће добити бољу столицу у Америци.

Најпре је, вероватно, Вучић морао да га научи да ако већ мора да има хоклицу, да изабере што чвршћу, што стабилнију, што удобнију. Ако је председник једне земље могао да има квалитетну хоклицу, зашто то исто не би имао и амбасадор.

Чувај кључеве Беле куће - док Бајден не дође

Председник Вучић хвалио се како је од одлазећег председника САД Доналда Трампа на поклон добио оловку и кључеве Беле куће.

Не само да је добио кључеве, већ му је Трамп наводно поручио да је увек добро дошао, да може у било које доба да дође тамо, нарочито сада када има кључеве.  

Пошто ће Трамп ускоро морати да напусти Белу кућу, Вучићу ови кључеви ништа не значе. Но, можда ће их поклонити Ђурићу да може понекад да уђе у најпознатију вилу на свету, док се Бајден не усели и не промени браву.

А онда, Ђурић да врати свом шефу кључеве за успомену и дуго сећање на Вашингтон, септембра 2020.

Што скупља одела да носиш, видео си Сузану

Када је реч о кодексу облачења, амбасадор увек мора да буде елегантан, да води рачуна, ако ни о чему другом, барем о облачењу. А што елегантније, подразумева се, то скупље.

Видели смо Вучићеву саветницу како је током посете Вашинготну носила ташне од неколико хиљада евра. Ђурић сада има значајнију функцију, тако да му је несумњиво Вучић поручио да осветла образ и када су одела у питању.

Не заборави аплауз кад неко помене моје име

У Србији је Марко Ђурић остао упамћен као аплауз мајстор. Није штедео дланове кад год се Вучић обрати медијима у његовом присуству. Сада Аце Србина неће бити у близини, али несумњиво да је поручио Марку да спонтано крену дланови да му се спајају, кад год неко од званичника помене Вучићево име.

Чисто онако да остане у форми, да не заборави да су га аплаузи квалификовали за амбасадорско место.

Да једеш што више, видео си Годфрија

Марко Ђурић не може баш да се похвали завидном, корпулентном грађом, нити је неко ко кубури са вишком килограма. Претпоставља се да нема потребу да једе много, али у Америци ће ипак морати. Кад амерички амбасадор Ентони Годфри може нон-стоп да се хвали гурманлуком и на друштвеним мрежама дели српске специјалитете, ред је да му Ђурић узврати и да на свом Твитер налогу често избацује хамбургере, чизбургере и биг-мекове из Мекдоналдса.

- Немој да се брукаш, Марко. Годфри није ништа бољи од тебе. Његова земља је можда најмоћнија на свету, али наша је најбоља у Европи у многим сегментима, па мора тако да буде и у гурманлуку - казао је, вероватно, Вучић пре него што је потапшао по рамену Марка Ђурића и пожелео му срећан пут у Вашингтон.

"Спрема се стравичан експеримент над народом, а произвођач вакцине одбија сваку одговорност." Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА