Најновије

УЛАЗИМО У ЦРНУ КОРОНА ЗОНУ! Србија од данас у "последњем кругу пакла" у којем су тренутно само две земље

Са рекордних 7.579 новозаражених од корона вируса, Србија је јуче, према подацима Европског центра за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ) и Светске здравствене организације (СЗО) дошла до просека од 1.000 оболелих особа на 100.000 становника!

Корона у Србији (Фото: Јутјуб)

Сада је већ извесно да ћемо колико сутра ући у црну зону, последњи од девет корона кругова по којима је ЕЦДЦ рангирао све државе на свету, а у којој се налазе све оне земље са 1.000+ оболелих на 100.000 грађана.

Према последњим доступним подацима, када је Европа у питању, само две земље се већ налазе у црној зони - Аустрија и рекордер Црна Гора, док је Словенија последњих дана успела из ње да изађе.

Како се може видети са најновије графике проф. Петра Кочовића, који помоћу математичких модела прати кретање пандемије корона вируса у свету, за време трећег таласа ковида-19 у Србији је заражено 108.200 људи, а имали смо 582 смртних случајева, већ сада много више него у прва два удара.

Најкритичније стање и даље је у Београду који у последњих 14 дана, по параметрима ЕЦДЦ, има 24.967 заражених или невероватних 1.468,6 на 100.000 грађана, дакле више чак и од Црне Горе!

Није чудо што је онда Кризни штаб на јучерашњој седници донео одлуку о новим мерама који пре свега подразумевају да средњошколци и старији основци (од петог до осмог разреда) пређу на онлајн наставу.

Психолошки рат Кризног штаба против грађана Србије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА