Најновије

АЛБАНСКИ ЏИХАДИСТИ ПОД РУСКИМ БОМБАМА: Стигла дојава, уследио жестоки напад! (ВИДЕО)

Руске ваздухопловне снаге извршиле су синоћ неколико ваздушних напада на североисточни регион Латакије, гађајући главно упориште џихадиста у региону Џабал Ал-Акрад.

Руски авиони (Фото: Јутјуб)

Према теренском извештају Гувернорате Латакије, Руске ваздухопловне снаге покренуле су ваздушне нападе на џихадистичко упориште Кабани, које је служило као седиште Хајата Тахрира Ал-Шама и Туркестанске исламске странке у Џабал Ал-Акраду, а окосницу џихадиста Хајат Тахрир ал-Шама у овом градићу чине Албанци пореклом са Косова и Метохије, такозвани Џемаат Албани. 

У извештају се наводи да су руски ваздушни напади такође циљали џихадистичка места дуж осе Идлиб-Латакија, укључујући и места која гледају на равницу Ал-Гааб.

Ови руски ваздушни напади наводно су циљали кампове Туркестанске исламске странке, која је умешана у неколико сукоба са Сиријском арапском армијом (САА) у овом региону.

Руске ваздухопловне снаге обично изводе ваздушне нападе у Сирији када имају информације о локацијама џихадистичких састанака, кампова за обуку и база.

Шта Немци траже у карабаху, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА